Ev Taşırken Akvaryum ve Balıklar Nasıl Taşınır?

0
2866

Yeni bir eve taşınırken akıllara takılan en önemli sorulardan bir tanesi de akvaryum ve balıkların bu süreçte nasıl taşınması gerektiğidir kuşkusuz! Balıklar çok hassas canlılar olduğu için akvaryum taşıma süreci oldukça stresli ve zorlu bir süreçtir. Yapacağınız basit hatalar gözünüz gibi baktığınız balıklarınızın ölmesine neden olabilir. Bu yüzden ev taşıma sürecinde akvaryum ve balıklar taşınırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız ve balıklarınız ile birlikte akvaryumunuzu nasıl taşıyacağınızı bilmiyorsanız birlikte yazımızı incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Akvaryum ve balıkların taşınma işleminin çok ciddi sonuçlar doğurabileceğinin altını çizmiştik. Bu yüzden ev taşıma sürecinde akvaryum ve balıkların nasıl taşınması gerektiği konusunu üç ana başlık altında incelemek istiyoruz. Bu üç adımdan ilki balıkların taşınması konusudur. İkinci adım akvaryum içindeki bitki, mercan ve faydalı bakterilerin taşınması olurken, son adım da akvaryumun malzemeleri ve akvaryumun kendisinin taşınması işlemleridir.

Ev Taşırken Balıklar Nasıl Taşınmalı?

Sizlerin de tahmin ettiği gibi ev taşıma sürecinde en hassas varlıklar balıklardır ve bu yüzden balıklar taşınırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İlk adım olarak balıkları taşıma gününden en az 24 saat önce yem vermeyin. Taşıma sürecinde balıkların aç olması en doğru seçenektir. Unutmayın ki, balıkları iki ya da üç gün aç kalabilmektedir. Bir diğer önemli nokta ise akvaryum sıcaklığında temiz bir su hazırlamaktır. Balıkların yaşam alanına en uygun olacak şekilde akvaryum ile aynı sıcaklıkta daha temiz bir su hazırlayın ve akvaryumun normal su seviyesinden daha az su ekleyin. Bu yöntem ile balıkların bulunduğu yeni ortamda yabancılık yaşamasını engellemiş olursunuz.

Balıklarınızı taşımak için kullanabileceğiniz araç poşettir sizin de tahmin ettiğiniz gibi. Burada dikkat edilmesi gereken nokta balıkları poşetlerde tek tek taşınmasıdır. Unutmayın ki, taşıma mesafesi arttıkça daha büyük poşetler ve daha fazla suya ihtiyaç duyarsınız. Bu neden ile taşınma öncesinde balıklarınızı taşımak için hangi boyutta poşetlere ihtiyacınız olduğunu belirleyin. Balıklarınızı tek tek poşetlere yerleştirdikten sonra poşetlerin ağzını bantlayabilir ya da lastik yardımı ile kapatabilirsiniz. Poşetleri su sızmayacak şekilde kapattıktan sonra ikinci bir poşet daha kullanın ve ikinci poşetin ağzını da benzer şekilde kapatın. Kullanacağınız ikinci poşet ekstra bir güvenlik önlemi uygulamanız anlamına gelecektir.

Bir diğer adım da balıkların taşınacağı kolileri hazırlamaktır. Balıkların bulunduğu poşetleri sıkışmadan rahat bir şekilde içine yerleştirebileceğiniz kolileri taşımaya hazır hale getirin. Kolilerin alt ve köşelerini strafor parçaları keserek sarın ve kapatın. Strafor parçaları hem güvenlik hem de sıcaklığın korunması için büyük önem taşımaktadır. Taşınma sürecinde kolilerin açılmaması için son poşetin ağzını kapattıktan sonra kolinin üst bölümü için hazırladığınız strafor parçasını da yerleştirin ve koliyi sağlam bir şekilde bantlayarak kapatın.

Uzun Mesafe Akvaryum ve Balık Taşıma Nasıl Yapılır?

Şehir içi evden eve nakliyat sürecinde balıklarınızı belirttiğimiz önlemleri alarak sorunsuz bir şekilde yeni evinize taşıyabilirsiniz. Ancak şehirlerarası evden eve nakliyat söz konusu ise daha farklı uygulamalar yapmanız gerekiyor. Öncelikli olarak, mesafe şehirlerarası evden eve nakliyat hizmetinde çok daha uzun olacağı için balık taşıma kovaları ve hava pompası kullanmanız gerekiyor. Peki hava pompalarını nereden bulacağım? Diye endişelenmenize hiç gerek yok, çünkü ev taşıma sürecinde balıklarınıza yeterli oksijeni sağlayacak pilli hava pompaları akvaryum ürünleri satan her yerde rahatlıkla bulabilir ve uygun fiyatlar ile satın alabilirsiniz. Ek olarak, büyük balıkları taşımak yerine taşınacağınız yerde yeniden bu balıkların alınması seçeneğini de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Bitki, Mercan ve Yararlı Bakterilerin Taşınması

Balıklarınızı güvenli bir şekilde taşımaya hazırladıktan sonra sıra akvaryumunuz içerisindeki mercan ve bitkilerin taşınmasına geliyor. Mercan ve bitkilerin güvenli bir şekilde taşınması için de balıklara uyguladığınız yöntemin aynısını kullanabilirsiniz. Mercan ve bitkilerinizi biraz su ekleyerek poşetlere yerleştirebilir ve onları da straforlar ile güçlendirdiğiniz kolilere güvenli bir şekilde koyabilirsiniz. Bu işlemi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, koli içerisindeki boşlukları ambalaj kağıdı ya da balonlu naylon ile doldurarak poşetlerin hareket etmesini engellemektir. Poşetlerin koli içerisinde hareket edebilir pozisyonda olması yolculuk sırasında poşetlerin patlamasına ya da yırtılmasına neden olabilmektedir. Bu yüzden mutlaka koli içerisinde boşluk kalmadığından emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

Akvaryumun ve Malzemelerin Taşınması

Akvaryumunuz içerisindeki canlı varlıkların düzgün bir şekilde ev taşıma işlemi için hazırlanmasının ardından son adım olarak akvaryum ve akvaryum malzemelerinin taşınması işlemi kalıyor. Akvaryum içerisindeki su tamamen boşalttıktan sonra akvaryum çakıl ve kumlarını da bir kaba aktarın ve güzelce temizleyin. Bu sayede çakıl ve kumlarınız da yenilenmiş olacaktır. Akvaryumda yer alan suyun bir kısmını yeni evinize götürmek için saklayın. Bu yöntem ile su içindeki yararlı bakterileri de yeni evinizdeki akvaryuma taşımış olacaksınız. Akvaryumun dibinde kalan kum ve çakılları güzel bir şekilde temizleyerek kurutun. Bu kum ve çakılları da bir poşete yerleştirerek yeni evinize taşınabilirsiniz.

Sizlerin de bildiği gibi akvaryumların büyük bir bölümü cam ya da akrilikten yapılmaktadır ve bu iki malzeme tipi de darbelere karşı oldukça dayanıksızdır. Bu yüzden akvaryumunuzu darbelere karşı koruyabilmek için iyi ve güvenli bir şekilde paketlemeniz gerekmektedir. Akvaryumu ev taşıma işlemlerine hazır hale getirmek için ilk olarak birkaç kez balonlu naylon ile sarın ve daha sonra akvaryumun her köşesine uygun olarak hazırladığınız straforları yerleştirin. Straforları sabitlemek için bantlama yöntemini kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra da en az iki kez balonlu naylon ile yeniden sarın. Bu şekilde akvaryumunuz evden eve nakliyat hizmeti için hazır hale gelmiş olacaktır. Son olarak, eğer elinizde akvaryumun içine sığacağı büyüklükte bir koli varsa akvaryumunuzu balonlu naylon ile yeniden sardıktan sonra koli içerisine yerleştirerek taşınmaya hazır hale getirebilirsiniz. Eğer elinizde yeterli büyüklükte koli yok ise akvaryumun her tarafını güvence altına almak için iki santimetrelik straforlar kullanabilirsiniz. Bu ek önlemler ile akvaryumunuzun evden eve nakliyat sürecini sorunsuz bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.