Taşınmanın Bireyler Üzerindeki Psikolojik Etkileri

0
2651

Yeni bir eve taşınmak aynı zamanda yeni bir hayata başlamak anlamına geliyor. Yeni yaşamınız sadece maddi olarak değil psikolojik olarak da değişime çok açıktır taşınma döneminde. Yeni evinize taşınırken psikolojik anlamda olumlu ya da olumsuz etkilenebiliyorsunuz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu durumu da belirleyen temel konu ise taşınma etkenleri olarak gösterilebilir. Bu yazımızda, yeni bir eve taşınmanın bireyler üzerinde oluşturabileceği pozitif ve negatif etkileri detaylı bir şekilde inceledik. Eğer sizler de hazırsanız taşınma sürecinin psikolojik etkilerini birlikte irdelemeye başlayalım…

Taşınma Nedeni Belirleyici Bir Etken

Yeni bir eve taşınmanın birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Ev değişikliği bazı durumlarda zorunlu nedenlerden dolayı bazı durumlarda ise bireysel istek ya da ihtiyaçlar doğrultusunda yapılıyor. Bu yüzden de taşınma nedeninin zorunlu veya bireysel ihtiyaç doğrultusunda gerçekleşmesi psikolojik etkinin olumlu ya da olumsuz olmasında belirleyici etkiye sahip oluyor. Örnek olarak, ev sahibinin olumsuz tavırları, zorunlu iş değişikliği, bütçe üzerinde kira artışı gibi nedenlerden dolayı kişiler zorunlu olarak taşınmak durumuyla karşılaşıyor. Bu şekilde evini taşımak zorunda kalan kişilerde taşınma süreci olumsuz bir psikolojik etki yaratıyor.

Taşınma işlemi her zaman olumsuz bir psikolojik etki yaratmıyor tabii ki. Özellikle, sorunlu bir çevreden ya da daha iyi koşullardaki bir eve taşınma durumu kişilere pozitif katkı sağlıyor. Kişinin mevcut evindeki fiziki altyapı problemleri, muhitteki ses ya da farklı sorunlar yeni bir eve taşınıldığında geride bırakılmış oluyor ve taşınma işlemi psikolojik olarak kişi olumlu yönde etkiliyor.

Kısacası, iyi bir sebeple evinizden ayrılıyorsanız olumlu, kötü bir sebepten taşınmak zorunda kalıyorsanız taşınma süreci olumsuz etki yaratıyor diyebiliriz. Taşınma sürecinin bir diğer baskısı da eşya toplama işlemleridir. Özellikle eşyalarınızı profesyonel bir yardım almadan kendiniz toplayıp paketlemek istediğinizde harcadığınız zaman ve emek de psikolojik olarak olumsuz bir etki yaratabiliyor.

Taşınma Psikolojisi ve Alışkanlıklar

İnsan psikolojisini etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi de alışkanlıklar kuşkusuz! Taşınma sürecinin de kişinin psikolojisine olumlu ya da olumsuz etki yapması taşınma işleminin alışkanlıklarla uyumlu olmasına bağlıdır. Yeni taşınacağınız ev çok daha iyi bir muhitte ya da daha iyi koşullarda olsa da bazı olumsuz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Örneğin, farklı bölgeye ya da şehre taşındığınızda yeni çevre edinme çabaları, alışma süreci gibi faktörler psikolojinizi olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Elbette bu durumdan en fazla etkilenenler de çocuklar oluyor. Okuldaki ve yaşadıkları yerdeki arkadaşlarından ayrı kalmak zorunda olan çocuklar taşınma sürecini en zor geçirenler oluyor.  Taşınma sürecinin doğuracağı psikolojik etkiler arasında maliyet tablosu da bulunuyor tabii ki. Octovan gibi uygun bütçeli ve profesyonel bir evden eve nakliyat firmasıyla anlaştıktan sonra taşınma ve nakliye işlemlerinden başlayarak, yeni evinizin elektrik, su, internet ve doğal gaz gibi abonelik açma ve kapama işlemleri de hem kişileri yoruyor hem de maddi açıdan zorluyor.

Ek olarak, yeni taşınacağınız ev daha önce hiç kullanılmamış 0 bir ev değil ise, yapmak zorunda kalabileceğiniz tadilat işlemleri de masrafları daha yukarıya çekebilmektedir. Bu nedenlerden dolayı taşıma sürecinin bireyler üzerindeki psikolojik etkilerine maddi yükü de eklemek gerekiyor. Ancak yaşam kalitenizi yükseltecek çok daha güzel bir muhit ya da eve taşınıyorsanız bütün bu olumsuz etkilere çok rahat bir şekilde katlanabiliyorsunuz. Özetle,

Yeni eve taşınmanın olumlu etkileri, taşınacağınız evden ne beklediğiniz ile tamamen doğru orantılıdır diyebiliriz. Yeni muhitinizde ve yaşayacağınız evde yeni komşularınız, evinizin bulunduğu konum ve altyapı kalitesi taşınma sürecini olumlu ya da olumsuz atlatmanız konusunda belirleyici olacaktır. Eğer siz de yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız, yeni ve eski evinizle ilgili artı ve eksileri bir kağıt üzerinde alt alta sıralayarak bu süreçten psikolojik olarak nasıl etkileneceğinizi tahmin edebilirsiniz. Yaptığınız bu listenin ardından taşınmaya karar verdiyseniz, taşınmanın psikolojik boyutundan olumsuz etkilenmemek için evden eve nakliyat için Octovan’ın hizmetlerinden faydalanmanız yeterli. Octovan tüm nakliye işlemlerini profesyonel ekipleri ve en iyi fiyat garantisi ile sunuyor.

Octovan İle Ekonomik ve Profesyonelce Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Taşınma sürecinde psikolojik açıdan da olumsuz etkilenmemek için tek yapmanız gereken bize ulaşmak!