Ev Taşıma Öncesinde Hangi Hazırlıklar Yapılmalıdır ?

0
1064
Ev Taşıma Öncesinde Hangi Hazırlıklar Yapılmalıdır ?

Yeni bir yaşam alanına taşınmak ya da uzun süredir yaşadığımız alıştığımız bir alandan ayrılmanın bir çok zorluğu bulunmaktadır. Çoğu zaman stresli olan bu ev taşıma sürecinde doğru hazırlıklar ve profesyonel bir evden eve nakliyat firması seçerek, ev taşıma sürecinin keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak bu keyfi çıkarabilmek için ev taşıma öncesinde bir takım hazırlıklar ve planlamalar yapılmalıdır. Planlı ve programlı bir şekilde taşınma sürecindeki maliyetleri düşürmek de mümkündür. Bu içeriğimizde sizlere ev taşıma öncesinde hangi hazırlıklar yapılması gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

Eşya Listelerini ve Koli İçeriklerini Not Alın

Ev taşıma sırasında karşılaşılan en büyük problemlerden birincisi kim eşyaların kaybolması ya da kolilere koyulan eşyaların bulunamamasıdır. Çok sevdiğiniz ve değer verdiğiniz bir takım eşyalar bu şekilde kaybolduğu zaman üzülmemek elde değildir. Bunun gibi üzücü olaylar ile karşılaşmamak için öncelikle eşyalarımızın kategorisini çıkarabiliriz. Örnek olarak mutfak eşyaları , oturma odası eşyaları benzeri kategoriler oluşturulabilir. Böylece ev taşıma işleminden sonra rahatlıkla eşyaların ait oldukları bölgelere göre hemen yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Daha sonrasında her kategorinin altında temel eşyaları ve gerekir ise sayılarını not alınız. En küçük bir eksiği bile kolaylıkla görebilirsiniz. Daha sonrasında elinizdeki kolileri harflendirerek listeye ekleyin. Kolilerin içeriğine göre eşya listenizdeki kategorileri altına ekleyin.

Ev-Taşıma-Öncesinde-Hangi-Hazırlıklar-Yapılmalıdır4

Sonuç olarak hangi kategoride kaç tane eşyanızın olduğunu ve hangi kolide olduğunu rahatlıkla tespit edebilirsiniz. Ev taşıma stresinizi azaltacak bu yöntem ile eşyalarınızı taşındıktan sonra kolayca bulabilirsiniz.

Ev Taşıma Firması İle Kesin Tarih ve Saat Belirleyin

Evden eve nakliyat sırasında yaşanan bir diğer sorun ise nakliyat firmasının eşyalarınızı almaya geç gelmesi ya da ihmal etmesidir. Eğer ev taşıma tarihini çok önceden belirleyip eşya taşıma firmaları ile randevu aldıysanız, taşınma tarihine doğru bunu tekrar doğrulamanız gerekebilir. Bunun gibi sorunlar yaşamamak için Octovan ev taşıma hizmetini kullanarak online bir şekilde ev taşıma tarihi ve saatini kesin olarak belirleyebilirsiniz. Octovan ev taşıma ile anlaştığınız tarihte nakliye aracımız tam olarak istediğiniz yerde ve saatte orada olacaktır. Böylece taşınma gününe kadar kafanızı dolduracak bir sorundan kurtulmuş olacaksınız.

Ev-Taşıma-Öncesinde-Hangi-Hazırlıklar-Yapılmalıdır2Ev-Taşıma-Öncesinde-Hangi-Hazırlıklar-Yapılmalıdır3

Eşyalarınıza Değer Veren Nakliye Firması İle Anlaşma Yapın

Evden eve nakliyat firmaları arasında işlerini çok iyi yapanlar bulunsa da kimi zaman istenmeyen kazalar yaşanabilmektedir. Ev taşıma sırasında değer verdiğiniz eşyalara bir zarar gelmesi oldukça üzücü bir durum olacaktır. Bunun için profesyonel ve alanında uzman nakliye firması ile anlaşma yapmanız önemlidir. Anlaşacağınız firma, ev taşıma sırasında eşyalarınıza zarar gelmemesi için gerekli önlemleri almalı ve dikkatli bir transfer işlemi gerçekleştirmelidir. Bu noktada müşterinin açısından bakabilen ev taşıma firmaları oldukça ön plana çıkmaktadır.

Ev-Taşıma-Öncesinde-Hangi-Hazırlıklar-Yapılmalıdır

Ev Taşıma Gününe Zinde Başlayın

Yeni bir yaşam alanına taşınmak psikolojik olarak göründüğünden daha zor olabilmektedir. Bazen de yeni ev yeni umutlar demektir. Bunun için ev taşıma gününe iyi başlamak önemlidir. Octovan ev taşıma ile taşınırken fiziksel olarak hiç bir şekilde yorulmasanız bile, yeni bir alanda yaşamaya başlamak yorucu olabilir. Bunun için ev taşıma gününe iyi bir kahvaltı ile başlamak harika bir seçim olacaktır. Daha sonrasında nakliye firması evinize gelene kadar son kontrolleri yapmakta fayda vardır.

Ev-Taşıma-Öncesinde-Hangi-Hazırlıklar-Yapılmalıdır6

Bu yazımızda sizlere ev taşıma öncesinde hangi hazırlıklar yapmanız gerektiğini anlatmaya çalıştık. Aklınızdaki sorular için ve ev taşıma fiyatları hesaplama için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Octovan Taşınmatik ile ev taşıma masraflarınızın tümünü tahmini şekilde hesaplayarak kredinizi anında çekebilirsiniz.