Bir evden başka bir eve taşınmak, yaşadığımız deneyimler arasında en hassas olanlardan biridir. Bu yüzden nakliyeci ile anlaşırken ve taşıma sırasında aklımızda tek soru vardır; “eşyalarım zarar görmeden taşınabilecek mi?”. Aslında taşınmadan önce bir kaç ufak ipucu ile bu gerginliği yok etmeniz mümkün.
1- Güvenilir bir nakliyeci bulduğunuzdan emin olun.
2- Bütün taşınacak eşyalarınızı taşıma öncesi fotoğraflayın.
Aslında bu işlemi profesyonel nakliye firmaları hali hazırda yapıyorlar. Yine de önlem olarak olası hasarları görebilmek adına bu işlemi yaparak eşyalarınızın ilk halini telefonunuzda tutmak isteyebilirsiniz.
3- Eşyalarınızı ait oldukları odalara koyun.
Genel olarak eviniz taşınırken oda içerisindeki eşyalar kutulanırken hangi odaya ait olduğu kutu üzerine yazılır. Eşyanız yanlış bir odada ise onu yeni evinizde bulmak zor olabilir.
4- Kutulamayı siz yapıyorsanız buna dikkat!
Eşyalarınızı kutularken eşyalarınızı ciddi koruma altına almanız gerekir. Taşıma sırasında içerisindeki tüm boşluklar o eşyanın sallanmasını ve üst üste olan eşyaların zarar görmesine sebep olacaktır. Bu nedenle eşyalarınızı kutulara koyarken aralarına pat pat veya kalın elyaf koymayı ihmal etmeyin.
5- Kutulama yaparken kutularınızı numaralandırmayı unutmayın.
Kutulama bittiğinde hangi odaya ait olduğuna dair yazıları ve kaçıncı kutu olduğunu yazın. Bu şekilde eksik bir kutu olduğunda bunu kolaylıkla fark edeceksiniz. Kutuların hangi odaya ait olduğu bilgisi sizi, taşınma sonrası kutularınızı tekrar odalar arasında taşımaktan kurtaracaktır.
6- Ucuz fiyat veren nakliyecilere dikkat edin.
Taşıma sonrası ek fiyat çıkartılarak, ucuz diye kabul ettiğiniz fiyatın bir anda normal nakliye fiyatına getirilmesi durumu nakliye işlerinde sürekli olan bir durumdur. Ek bir talepte bulunmadığınız ve eşyalarınız artmadığı halde ekstra fiyat çıkmayacağı konusunda nakliye firmanız ile teyitleşmeyi unutmayın. Bu hizmeti sabit fiyat garantisi veren firmalardan aldığınızdan emin olun.
7- Sizin için çok değerli olan ürünleri kendiniz taşıyın.
Örneğin ailenizden kalan bir vazo veya manevi değeri çok yüksek bir gitarınız varsa bu gibi eşyaları kendiniz taşıyarak tedirgin olmaktan kurtulabilirsiniz.
8- Eşya sigortası dahil olan nakliye firmaları ile anlaşın.
Özellikle kutulama işlemini nakliyecinin yapması durumunda bu sigorta ortaya çıkacaktır. Eşyalarınızı kutulamaktansa, koruma altına alınacak şekilde kutulama işlemini de nakliye firmanıza yaptırmanız sizin için daha zararsız olacaktır.
9- Taşındıktan sonra hemen eşyalarınızı açmayın.
Ev taşıma işleminden sonra sonra bir çay / kahve molası verin ve bir süre tüm eşyalarınızın taşınmış olduğu yeni evinizde olmanın keyfini çıkarın.
Ev taşıma işlemlerimi verdiğiniz tavsiyeler ile kolayca gerçekleştirdim. Mutlu ve huzurlu bir şekilde yeni evime yerleştim çok teşekkür ederim.
Murat Bey merhaba, ev taşıma işlemlerinizde sizlere yardımcı olabildiğimiz için çok mutluyuz. Octovan ile tüm ev taşıma işlemlerini oturduğunuz yerden yönetebilirsiniz. Dilerseniz ilgili içeriğimizi inceleyebilirsiniz : https://blog.octovan.com/ev-tasimak-zor-mudur-kolay-bicimde-nasil-ev-tasinir/
Comments are closed.