Jüt Halı Nedir, Nasıl Kullanılır?

0
1809

Jüt halı kavramı son yıllarda popülerliğini artırırken, merak edilen en önemli soru “Jüt halı nedir?” sorusudur. Hem şıklık hem de sadelik arayanlar için çok uygun bir halı türü olan jüt halı, modernden klasik tarza, countryden rüstik tarza kadar tüm ev tiplerine uyum sağlayabiliyor. Yazımızda, jüt halı hakkında öne çıkan bilgileri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız, jüt halı konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Doğal ve alerjik halı arayanların en çok tercih ettiği halı türü olarak jüt halı öne çıkmaktadır. Sıcak iklimlerde yetişen ve 2 ile 5 metre arasında boyu olan jüt bitkisi ıhlamur ailesine ait bir türdür. Pamuğun ardından Dünya’da en çok üretilen lifler arasında yer alan jüt bitkisi, çevre dostu olduğu için de ayrıca dikkat çekiyor. Doğada yüzde yüz çözünebilir olma özelliği taşıyan jüt halı doğayı korumak için çok önemlidir. Jüt bitkisi günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Jüt bitkisi en çok jüt halısı üretiminde kullanılmaktadır diyebiliriz. Peki jüt halı evlerde nasıl kullanılmalıdır?

Jüt Halı Çok Dayanıklıdır

Eğer evinizde jüt halı kullanmayı planlıyorsanız, bu özel halı ya da halıları evinizin en çok ayak basılan noktalarına koyabilirsiniz. Aşınmaya karşı çok dayanıklı olan jüt halı, size kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Diğer halı tipleri çok kısa bir süre içinde yıpranırken, jüt halıları uzun yıllar boyunca rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Jüt halı hakkında bir diğer önemli bilgi de evinde evcil hayvan besleyenleri yakından ilgilendiriyor. Jüt Halı evcil hayvanların kokusunu kesinlikle emmiyor ve bu halılar hayvanlar tarafından çok sevilmektedir. Bu özel halı türünün kullanılmaması gereken tek ortam nemli yerledir. Nemli yerler dışında her türlü zemin ve yerde rahatlıkla jüt halı kullanılabilir.

Her Renk ve Zemine Uygun Halı

Evinizin zemini ne renk olursa olsun jüt halı doğal bir görünüm katarak evinize uyum sağlayacaktır. Ancak evin zemini koyu renk ise jüt halı doğal renkler ile çok daha uyumlu bir hava katacaktır. Özellikle koyu renk tonların hakim olduğu bir eve sahipseniz jüt halılar çok uyumludur. Ek olarak, ev dekorasyonu parçaları ceviz ile siyah renklerden oluşuyor ise muhteşem bir renk geçişi sağlanabilir.

Jüt Halı ile Her Şey Mümkün

Jüt halılar ilk olarak sadece doğal tonu kahverengi olarak üretiliyordu. Ancak günümüzde farklı desenler ve stiller ile yeni yorumlar getirilerek jüt halılar da yeni bir tarza kavuşmuştur. Bu durum moda olarak önemli bir değer katmaktadır. Jüt halı, bir dekor malzemesi olarak, tek başına bir odanın görünüşünü değiştirebilir ve farklı bir çehre oluşturabilir.

Jüt Halı Temizliği

Jüt halıların en büyük dezavantajlarından bir tanesi ise temizliğidir. Bu özel tür halıları temizlemek için sadece nemli bir bez ile çok ovalamadan silmek gerekmektedir. Bunun dışında jüt halıları temizlemek için elektrik süpürgesi de kullanılabilmektedir. Her yönü ile fark yaratan jüt halıların en büyük sıkıntılarından bir tanesi lif olan bu halıların çok kolay bir şekilde dökülmesidir. Tamamen doğal bir malzeme olan Jüt halılar bu dezavantaj dışında çok dayanıklı ve kullanışlıdır.

Bir diğer seçenek, lif dökülmesinin çok daha az fark edileceği açık renk yerlerde daha küçük boyutlar kullanılır ise hem dekorasyon görsellik kazanmış olur hem de temizlik açısından çok daha kolay olur. Son alternatif ise jüt halının altına koyulacak aynı boyutlarda ince bir naylon veya benzeri bir kumaş ile kaydırmak çok daha kolay olacaktır. Jüt halıların farklı modeller ve boyutlara göre fiyatları da değişmektedir. Bu halı modellerini satış mağazalarında ve internet sitelerinde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Her türlü parça eşya taşıma hizmeti için tek yapmanız gereken Octovan’a ulaşmak. Herhangi bir mağazadan jüt halınızı aldıktan sonra oldukça ağır olabilecek bu halıları profesyonel taşıma ekipleri ile çok daha güvenli ve hızlı bir şekilde taşıyabilirsiniz. Bu özel hizmeti almak için tek yapmanız gereken şey internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan paketlenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.