Yazlık Bölgeye Taşınırken Karşılaşılabilecek Sorunlar

0
800

Yazlık bölgelerde eşya nakliye işlemleri zaman zaman problemli olabilmektedir. Yazlık bölgelerde yaz mevsiminde aşırı yoğunluk yaşanması nedeniyle, kış mevsiminde ise inşaat ve yol çalışmaları gibi çeşitli engeller nedeni ile nakliye işlemleri sıkıntılı olabiliyor. Octovan Blog olarak, bu yazımızda, yazlık bölgelere yapılan eşya taşıma işlemlerinde karşılaşılabilecek sorunları detaylı bir şekilde kaleme aldık.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Eğer siz de bir tatil bölgesine taşınmayı ya da eşya taşımayı planlıyorsanız, işlemlere başlamadan önce yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Eğer siz de hazırsanız yazlık bölgelere taşınırken karşılaşabileceğiniz sorunları birlikte inceleyebiliriz!

Yazlık Bölgelere Büyük Araç Kabul Edilmemesi

Sizlerin de bildiği gibi yazlık bölgeler genellikle küçük yerleşim yöreleridir ve bölgenin yerel halkı çok sayıdadır diyebiliriz. Ancak yaz dönemi geldiğinde yazlıkçıların akın etmesi nedeni ile tatil bölgelerindeki nüfus 2 ya da 3 katına fırlamaktadır. Yöredeki yoğunluk aşırı artması nedeni ile yazlık bölgelerin birçoğunda büyük araç trafiğine izin verilmemektedir. Büyük araç imkanından faydalanamayan kişiler de bu yüzden kışlık evinden yazlık evine eşya taşırken, dekorasyon yenilemesi yapmak isterken, eşyalarını yazlığa taşımak isterken büyük zorluklar yaşayabiliyorlar.

Böyle bir durumla karşılaşıldığında iki alternatif ortaya çıkıyor. İlk seçenek olarak, daha küçük araçlarla birden fazla sefer ile taşınma işlemi gerçekleştirilebilir ya da sezon henüz açılmadan eşyalarınızı taşıyarak sorunsuz bir taşınma deneyimi yaşayabilirsiniz. Fakat birden fazla sefer yapmak ya da sezon öncesi taşınmak gibi seçeneğiniz yok ise,  eşyalarınızın bulunduğu yerden taşınacağı yere göre zaman planlaması yapabilir ve taşınma işlemlerinizi sabaha karşı tamamlayabilirsiniz.

Parsiyel Taşıma

Eşyalarınızı parça parça taşımaya karar vermeniz durumunda eşya nakliye maliyetinizin artacağını bilmeniz gerekiyor. Bu da yazlık bölgelere taşınmak ya da eşya taşımak isteyenler için büyük bir handikap olarak gözüküyor. Maliyet açısından sıkıntı yaşamak istemiyorsanız parsiyel taşıma opsiyonuna izin vermeniz gerekmektedir. Parsiyel taşıma seçeneğini tercih edersiniz eşyalarınız nakliyat firması tarafından belirttiğiniz noktadan alınır. Eşyalarınızın gideceği bölgeye götürülecek yeterli sayıda eşya olduğunda diğer birçok eşya ile sizin eşyalarınız da araca yüklenerek taşınır.

Bu sayede daha uygun fiyatlarla eşyalarınızı istediğiniz noktaya taşıtmış olursunuz. Ancak yöntemi tercih ettiğinizde aklınızda bulundurmanız gereken şey, bu taşıma sistemi ile eşyalarınızın belirttiğiniz adrese ulaşması 1-2 haftayı aşabilmektedir. Buradaki kritik noktada, eşyalarınızı göndermek istediğiniz noktaya gidecek aracın ne zaman dolarak yola çıkacağıdır. Ortalama olarak 1 ya da 2 haftalık bir süre standart olarak kabul edilebilir.

İnşaat ve Yol Çalışmaları

Dünyada turizm sektörünün öncülerinden biri olan Türkiye’de yıl binlerce lüks otel inşa ediliyor. Ek olarak, bu lüks tesisler için yapılan yol çalışmaları ve yamalanan asfaltlar nedeniyle bozulan yollar nakliye sırasında büyük olumsuzluklar yaşanmasına neden olabiliyor. Hasar gören engebeli yollarda eşyalarınızın hasar görmeden sorunsuz bir şekilde yerine ulaştırılması kadar, belirtilen zaman dilimi ve istenilen sürede eşyalarınızın teslim edilmesi aksamalar nedeni ile gecikebilmektedir.

Bütün bu olasılıkları göz önüne alarak, nakliye sırasında eşyalarınızın yol şartlarına göre ekstra dikkatli bir şekilde paketlenmesi ve normalden daha uzun sürelerde istediğiniz noktaya ulaşabileceğini düşünmeniz gerekiyor. Octovan gibi işinde başarılı ve güvenilir nakliye firmaları tüm bu sorunları sizin için önceden düşünerek çok daha kolay ve güvenilir bir şekilde eşyalarınızı taşımanızı sağlıyor.

Parça Eşya Taşıma İçin Nakliye Aracı Bulma Zorlukları

Yazlık evler genellikle dönemlik olarak kullanıldığı için sürekli olarak oturduğumuz evler kadar fazla eşya ihtiyacımız olmamaktadır. Bu yüzden yazlığa beldelere transfer edilmek istenilen eşya sayısı oldukça azdır ve küçük parça eşya taşımak için araç bulmak çok zor olabilmektedir. Yazlık bölgelere nakliye etmek istediğiniz bir dolap, kanepe ya da yatak için büyük bir kamyon kiralamanız gerekmez tabii ki. Böyle durumlarda nakliye firmalarının sağladığı parça eşya taşıma avantajlardan faydalanarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Parça eşya taşıma işlemi, aynı ya da yakın bölgelere taşınan farklı eşyalar ile birlikte yapılan taşıma işlemine denilmektedir. Parça eşya taşıma işlemlerinde nakliye araçları güzergahı belli bir planlamaya ve teslimat düzenlemesine göre yapılmaktadır. Eğer göndereceğiniz parça eşya yoğun bir transfer hattında ise, eşyanız istediğiniz noktaya daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır. Ancak küçük ve çok yoğun bir hat üzerinde değilseniz, eşyalarınızın adresinize ulaşması daha uzun sürecektir.

Zamanlama Problemi

Yazlık bölgelerde insanlar genellikle tatil yaptıkları ve bu süreleri kısıtlı olduğu için taşınma işlemlerine fazla zaman harcamak istemezler doğal olarak. İstedikleri saat ve tarihte nakliye işlemini gerçekleştirmek yazlık bölgelerde yaşayanlar için çok önemlidir. Profesyonel ekibi ve uzman kadrosu ile hizmet veren Octovan, bu yönüyle de müşterilerinin memnuniyetini ve gönlünü kazanmayı başarmıştır.

Octovan’da olduğu gibi doğru planlama ve profesyonel bir ekip ile zamanlama sorunu büyük ölçüde çözülebilmektedir. Fakat alınan her türlü önleme rağmen yine de zamanlamada aksaklıklar yaşanabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda nakliye firmasından bulunduğunuz bölgeye en yakın deposunda eşyanızı bekletmesini talep edebilirsiniz. Elde olmayan nedenlerden dolayı parça eşya taşıma işlemlerinde teslimat, belirttiğiniz tarihten önce ya da sonra yapılabilmektedir.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…