Z Kuşağı Hangi Konutları Tercih Ediyor?

0
651

Z Kuşağı son yıllarda en çok duyduğumuz kelimelerden bir tanesi oldu. Peki sürekli olarak duyduğumuz Z Kuşağı nedir ? 1995 yılı ve sonrasında doğan grubu temsil eden Z Kuşağı özellikleri olarak yaratıcılık, işbirliği bilinci, bilgiyi çok hızlı bir şekilde işleyebilmek ve kolay uyum sağlayabilme gösterilmektedir. Türkiye’deki Z Kuşağı gençler hangi tip konutlarda yaşamak istiyor? Yazımızda Z jenerasyonu konut tercihlerini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu ilginç konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Türkiye’de yapılan özel bir araştırmada, Z Kuşağı gençleri gelecekte yaşamak istedikleri konut tipleri ve özelliklerini paylaştı. 1995 ve sonrası doğumlu gençler ile yapılan çalışma sonucunda Z jenerasyonu genel olarak mahremiyetin ön planda tutulduğu, bahçeli müstakil evlerde yaşamak istiyor.

Türkiye’de Z Kuşağı’nın konut algısı değerlendirmek için yapılan çalışma, ülkemizdeki gençlerin aidiyet, esneklik, mahremiyet ve estetik kavramlarını nasıl algıladığını değerlendirdi. Yapılan çalışmada elde edilen veriler doğrultusunda konutlarda kişiselleştirilebilen ve ihtiyaçlara göre genişletilip daraltılabilen alanların artırılması, konut içi mahremiyet duygusunun öne çıkarılması ve akıllı ev sistemleri gibi özelliklerin geliştirilmesi, Z kuşağının beklentilerinin temelini oluşturduğu belirtiliyor.

Mahremiyet ve Aidiyet Duygusu Ön Planda

Z Kuşağı özellikleri incelendiğinde çevre ve komşuluk ilişkileri açısından aidiyet duygusuna büyük önem verdiği görülmektedir. Mahremiyet konusunda çok hassas olan Z Kuşağı’nın mutfak, konut içi mahremiyet bağlamında, aile içi bireyler arasında bir mahremiyet alanı oluşturmaktan daha çok eve ziyaret amaçlı gelen misafirlere karşı mahrem tutulmak istenen bir alarak değerlendirmesi dikkat çekiyor. Özellikle aynı çatı altında yaşayan kişilerin yemek hazırladığı ve işlemler yaptığı bölgeyi, başkaları olarak nitelendirdikleri diğer insanlarla, paylaşmak istememesi nedeni ile mutfağın bir evin diğer bölümler ile birleştirilip genişletilmesi mümkün olsa da bu seçeneğe sıcak bakmıyor. Z Kuşağı mutfağın mahrem alan olarak kalmasının en doğru tercih olduğunu düşünüyor.

Z Kuşağı İçin İlk Tercih Hareketli panel Duvarlar

Yapılan çalışmada dikkat çeken en önemli noktalardan bir tanesi de Z kuşağının işlevsel verimliliği estetiğin üstünde tutması oldu. Z Kuşağı gençlerinin hızlı ve pratik yaşam tarzı, konut algısı üzerindeki yansıması verimliliği estetiğin önüne taşıyor. Z jenerasyonu gençlerin işlevsellikten ödün vermeden tasarlanacak estetik yapılarda yaşama isteği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Konutlarda farklı bölge organizasyonlarının yapılabilmesini sağlayan hareketli panel duvarların genel olarak tercih edilmesi bu bakış açısını açık bir şekilde desteklemektedir. Standart olarak tasarlanan bir konutun hareketli duvarlar sayesinde kişiselleştirilebiliyor olması, evin tüm bölümlerini kişiselleştirme eğiliminde olan Z Kuşağı’nın davranışsal alışkanlarına yüzde yüzde uyumlu olduğu gözlemleniyor.

Konut Tipi Bahçeli Müstakil Ev

Z jenerasyonu gençlerin tercihinin bahçeli müstakil evler ve villalar olduğu elde edilen veriler ile net bir şekilde anlaşılmaktadır. Yapılan çalışmaya katılan gençlerin en çok vurguladığı diğer kavramlar konfor, ferahlık ve genişlik olurken; genel anlamda sessiz, sakin ve huzurlu yapılarda yaşamak istedikleri sonucuna ulaşılıyor. Yeni nesil gençlerin beklentilerinin detaylı olarak araştırıldığı bu çalışma ile birlikte mimarlıkta gelecekle ilgili atılacak adımlarda, gelecek kuşakların tercihlerinin belirlenmesi ve gerekli dönüşümün doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi toplumsal gelişim açısından büyük önem taşımaktadır.

Octovan’nın Ayrıcalıklar Dünyası ile Tanışın!

Her türlü nakliyat işleminizde doğru nakliyat firması seçimi yapmak için tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır. Hizmet almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.