Yeni Evli Çiftler İçin Evden Eve Taşınma Tavsiyeleri

0
684

Yeni bir eve taşınma süreci herkes için büyük bir emek ve zorlu bir süreç anlamına gelmektedir. Taşınma sürecinde kişileri en fazla zorlayan noktalardan bir tanesi de yıllar boyunca evlerimizde biriken ufak tefek eşyalardır. Bu eşyalar ufak tefek olmasına rağmen çok fazla oldukları için taşınma sürecinde tam anlamıyla korkulu bir rüyaya dönüşebiliyor. Ancak yeni evli çiftler çok kısa bir süredir yeni bir evde yaşadığı için böyle bir sorun ile uğraşmak zorunda kalmıyorlar.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu gerçekten çok büyük bir avantaj, ancak yeni evli çiftlerin eşyalarının yeni olması da taşınma sürecinde olumsuz bir nokta olarak değerlendirilebilir. Bu yazımızda, yeni evli çiftlerin evden eve taşınma sürecinde dikkat etmesi gereken noktaları detaylı bir şekilde kaleme aldık. Eğer siz de hazırsanız evden eve taşınma tavsiyelerine birlikte göz atmaya başlayabiliriz.

Evden Eve Nakliyat Sözleşmesi

Taşınma öncesinde atılması gereken ilk adım profesyonel ve alanında tecrübeli bir nakliyat firması ile sözleşme imzalamaktır. Her türlü taşınma ihtiyacınızda Octovan tecrübesi ve en iyi fiyat garantisi ile her zaman yanınızda! Nakliyat firması tamamı yeni olan eşyalarınızı taşırken büyük özen göstermeli ve eşyalarınıza zarar vermemelidir. Bunu sağlayabilecek en önemli önlem de sözleşme imzalamaktır. Bu sözleşme sayesinde eşyalarınızı taşınma esnasında oluşabilecek zararlara karşı güvence altına almış olursunuz. Nakliye firması ile imzalayacağınız sözleşmeye istediklerinizi detaylı ve açık bir şekilde yazın ve sözleşmeye mutlaka eşyaları taşıyacak aracın plakasını da ekleyin.

Nakliye firması seçimi ve sözleşme imzalama sürecinin tamamlanmasının ardından eşyalarınızı paketleyerek kolilere yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Her ne kadar çok fazla eşyanız yok gibi gözükse de hazırlıklara başladığınızda düşündüğünüzden çok daha fazla eşyaya sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Bu işlerle uğraşmak için zamanınız yoksa ya da bu tarz işlerin size uygun olduğunu düşünmüyorsanız tüm nakliye işlemleriniz için Octovan’a ulaşmanız yeterli! Octovan’ın profesyonel ekipleri sizin için paketleme ve kolileme işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde yapar. Size de sadece yeni evinize odaklanma fırsatı sunar.

Çift Katlı Paketleme Talep Edin!

Yeni bir eve taşınırken nakliyat firması ile anlaşabilirsiniz ya da eşyalarınızı kendiniz paketleyebilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bir tanesi paketleme malzemeleri ve yöntemidir. Bazı nakliyat firmaları eşyalarınızı taşırken gerekli özeni gösteremeyebilir ve özensiz bir şekilde eşyalarınızı sarabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için Octovan gibi profesyonel ekipler ile çalışan bir nakliyat firması ile çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

Taşınma sürecinde alacağınız her ekstra önlem eşyalarınızın zarar görme riskini azaltmaktadır. Bu yüzden taşınma günü nakliyeciler paketleme işlemine başlamadan önce balonlu naylon ile eşyaları evinizde birkaç kez sarmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sürecin ardından nakliyat firması kendi getirdiği paketleme malzemesi ile eşyalarını bir kez daha paketlemelidir. Çift katlı paketleme yöntemi yeni eşyalar için en iyi koruma kalkanıdır diyebiliriz. Bu yüzden mutlaka nakliyat firmanızdan çift katlı paketleme talebinde bulunun!

Değerli Takılarınızı Bankaya Yatırın!

Yeni evli çiftler için yeni bir eve taşınma sürecinde karşılaşılan en önemli sorunlardan bir tanesi de değerli takılardır. Düğünde toplanan altın gibi değerli eşyalarınızı bir bankada altın hesabına yatırarak büyük bir riski ortadan kaldırmış olursunuz. Şunu unutmayın ki, hiçbir profesyonel nakliyat firması değerli takılarınızın sorumluluğunu üstlenmez. Bu değerli eşyaları da sözleşmeye eklemenize izin vermezler. Yaşanabilecek olası bir kayıp durumunda da kimseden bu durum hakkında hesap soramazsınız. Bu yüzden taşınma gününden önce önleminizi alarak değerli takılarınızı bankaya yatırmak ya da taşıma sürecinde bu eşyalarınızı yanınızda taşımaktır.

Yeni evli çiftlerin evlerinde hediye olarak gelen çok sayıda kıymetli eşyalar bulunur doğal olarak. Taşınma sürecinde bu değerli eşyaların kaybolma, zarar görme ya da çalınma riski oldukça fazladır. Bu nedenle taşınma gününden önce değerli olduğunu düşündüğünüz eşyalarınızı güvendiğiniz birine teslim edebilir veya bir bankada kasa kiralayarak burada güvence altında tutabilirsiniz. Öte yandan evinizde kendi kasanız bulunuyorsa ve nakliye firmasının bu kasayı taşımasını istiyorsanız bunu sözleşmeye ekleyin ve kasanın güvenliğinden emin olun.

Temel İhtiyaç Bavulu Hazırlayın

Taşınma süresince eşyalarınızın tamamı paketlerin içinde olacağından her an ihtiyaç duyacağınız temel şeylere kolay bir şekilde ulaşabilmek için temel ihtiyaçlar bavulu hazırlamayı unutmayın. Yeni bir eve taşındığınızda ilk aşamada temel olarak ihtiyaç duyacağınız eşyaları düşünün ve ihtiyacınız olan her şeyi bu bavula yerleştirin. Özellikle de farklı bir şehre ya da başka bir ülkeye taşınıyorsanız bu bavul özeli bir şekilde hazırlayın. Paketlerinizi açmadan pratik bir şekilde temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğinizde emin olun. Taşınma sürecinde gecikmeler ya da daha kötü problemlerin gerçekleşmesi halinde temel ihtiyaçlarınızı bulabileceğiniz bir bavulunuzun olması zorluk yaşamadan bu süreci atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Cam ve Kırılabilir Eşyalara Ekstra Özen Gösterin

Yeni evli çiftlerin evlerinde hediye olarak gelen çok sayıda cam ya da porselen eşyalar bulunur. Ancak bu eşyaların ne kadar olduğu ve kapladığı alan taşınma gününe kadar fark edilmez maalesef. Manevi anlamda da çok değerli olan bu eşyalar taşınma sürecinde sizi önemli derecede zorlar ve gerekli önlemleri almazsanız bu eşyalar ya kırılır ya da zarar görür. Taşınma günü gelmeden önce bu eşyalar hakkında bir planlama yaparsanız taşınırken de o kadar rahat edersiniz. Bu manevi değeri yüksek olan eşyaları saklamak isteyebilirsiniz tabii ki. Böyle bir durumda bu eşyaları kırılacak diğer eşyalarla birlikte baloncuklu naylonlara sararak taşımanızı tavsiye ediyoruz. Bu eşyaları kolilere yerleştirirken de daha sert ve dayanıklı ambalajları tercih etmenizi öneriyoruz. Kolilerin üzerine de mutlaka kutuda kırılacak eşyaların bulunduğunu belirten bir not eklemeyi de unutmayın!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.