Yeni Eve Taşınırken Boya Badana İşleri

0
660
Yeni Eve Taşınırken Boya Badana İşleri
  1. Yeni eve taşınırken satın da alsan da, kiralasan da boya gerekli. Boya-badana işleri genellikle ilk elden çevrenin referansı ile önerilen kişi ile halledilir.
  2. Boya-badana fiyatları kişiden kişiye çok farklılık göstermektedir. Hiçbir zaman standart fiyat verilememektedir, keşke internette boya badana için de sabit bir fiyat görüp alabilsek veya karşılaştırabilsek.
  3. Öncelikli olarak arkadaşlarının veya eş dostun daha önce evini boyattığı boyacılar ile iletişime geç. Boyacılar evinizi görüp, fiyat vermek isteyeceklerdir.
  4. Boya badana yapılması için en doğru zaman, evin eşyasız olduğu zamandır.
  5. Boyacı ile uygun tarihi belirleyip fiyat almak için eksper randevusu al.
  6. Evdeki duvar tipi ve istenen işe göre, işin zorluk kolaylık durumu tartışılır ve fiyat belirlenir.
  7. Genellikle boyacının ilk söylediği fiyat gerçekçi değildir, fiyatta mutlaka pazarlık yap, %10-%20 arası fiyat düşecektir.
  8. Tadilat gerektiren kısımları belirtmeyi unutma.
  9. Boyayı boyacının alması daha doğru olacaktır, çünkü herhangi bir eksik durumda işin gecikmesi durumu ortadan kalkmış olur.
  10. Ortalama 2+1 evin boyanması 1-2 gün sürmektedir.
  11. Boya kontrolünü tavandan yapabilirsin, rulo izi veya fırça izi görüyorsan mutlaka 1 kat daha boyansın. Genelde 2 kat boya yeterli olacaktır.
  12. Ortalama ev boyaması İstanbul şehrinde, boya ve işcilik dahil 1750-2500 tl arasında değişmektedir.
  13. Boya badana işi bittikten sonra boyacıdan 1 ufak sise boya mutlaka al, taşınma sırasında oluşabilecek rötüş gerektiren yerler olduğunda kullanırsın.
Güle güle otur.