Yeni Eve Taşınırken Bahçe Taşıma Nasıl Yapılır?

0
806

Taşınma işlemleri hem fiziksel hem de psikolojik olarak yorucu bir süreçtir. Eğer yeni evinize taşınırken bahçenizi ve bitkilerinizi de taşımak istiyorsanız, çok daha fazla çaba sarf etmeniz gerekiyor. Çünkü yıllardır yerine alışan ve kök salan bitkilerin yerlerini değiştirmek hiç kolay değildir. Özellikle bazı bitkilerin belirli mevsimlerde farklı bir yere taşınması çok zor ve zahmetlidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Fakat, her ne kadar zor olsa da, bitkileri planlı ve düzenli bir hazırlık yaparak her mevsimde istediğiniz yere sorunsuz bir şekilde taşıyabilirsiniz. Gerekli önlemleri alarak bitkilerinizi taşıyabilir ve yeni evinizde sil baştan bahçe kurma çalışmaları yapmaktan kurtulabilirsiniz. Bahçe taşıma işlemi ile bütün enerjinizi yeni evinizin diğer bölümlerine ayırabilir ve gözünüz gibi baktığınız bitkileriniz ile yeni bahçenizin keyfini sürebilirsiniz.

Yeni Evin Bahçe Alanını İnceleyin

Taşınacağınız yeni eve bahçenizi de taşımaya karar verdiyseniz yapmanız gereken ilk şey yeni evin bahçe genişliğini ve özelliklerini detaylı bir şekilde öğrenmektir. Taşınma günü öncesinde yapacağınız bu detaylı araştırmanın ardından eski bahçenizden hangi bitki ve çiçekleri yeni evinize götürebileceğinize kolay bir şekilde karar verebilirsiniz. Eğer yeni bahçenizde hangi bitkilere yer verebileceğinizi öğrenmek istiyorsanız, yeni komşularını bahçelerini inceleyebilir ve buradan yola çıkarak bitki seçimi yapabilirsiniz.

Toprak bakımı konusunda teknik bilgiye sahipseniz ve uzun süredir kendi bahçeniz ile ilgileniyorsanız toprağın nemi, güneşin geliş açısı ve yeni bahçenizin boyutunu da göz önünde bulundurarak yeni bahçeniz hakkında karar verebilirsiniz. Yerleşim planı ve yeni bahçenizdeki toprak yapısını inceledikten sonra yetiştirmeye karar verdiğiniz bitki ve çiçekler için detaylı bir liste oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.

Bahçe Eşyalarını Kontrol Edin

Yeni bir eve taşınma sürecinde evinizdeki eski eşyalar gibi bahçenizdeki eski eşyaları da taşınma öncesinde belirlemelisiniz. Eskiyen ve yıpranan bahçe eşyalarınızı yeni bahçenize taşımak hem size iş yükü olacaktır hem de ek maliyet anlamına gelecektir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için taşınma günü öncesinde eskiyen ve yıpranan tüm bahçe eşyalarınızı atmanızı öneriyoruz. Fakat bu işlemi yaparken bazı eski eşyaları yeniden değerlendirebileceğinizi de unutmayın!

Örnek vermek gerekirse, yeni bahçeniz eski bahçenizden daha küçük ise ve bahçe hortumunuzda sadece birkaç delik varsa, hortumunuzu kısaltmayı tercih edebilirsiniz. Bahçe mobilyaları ve bahçe eşyaları mutlaka farklı kolilere koyduğunuzdan emin olun! Bu şekilde kürek gibi bahçe malzemeleriniz hem ev eşyalarınıza zarar vermez hem de bahçe eşyalarını tek bir noktada toplayarak istediğiniz eşyayı çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Bahçe Planlaması Yapın

Bahçe taşıma işleminde aslında küçük bir mimari de söz konusu diyebiliriz. Çiçek ve bitkilerinizi yeni bahçenize taşımadan önce yeni bahçeniz için kafanızda bir tasarım oluşturmalısınız. Bahçe eşyalarınız henüz taşınma aracına yerleştirilmeden önce bahçe mobilyalarını bahçenin hangi bölümüne koyacağınıza karar vermenizi öneriyoruz. Bu sayede eşyalar taşıma aracından indirilirken nakliyat firması çalışanlarına bahçe mobilyalarını nereye koymalarını istediğinizi gösterebilirsiniz.

Eğer kararsız kalırsanız eşyaları daha sonra sizin yerleştirmeniz ve taşımanız gerekebilir. Mobilya konumlarını belirlerken güneş açısı ve bahçenin gölgelik alanlarını da göz önünde bulundurmalısınız. Çiçek ve bitkilerin yeni bahçenizdeki yerlerine karar verdikten sonra bu noktalarda geçici delikler açmayı unutmayın! Çiçek ve bitkilerinizi kökleri ile birlikte taşıdıktan sonra bitkilerinizi ve çiçeklerinizi bu deliklere geçici olarak dikin. Bu yöntem ile yeni bahçenizin çiçek ve bitkilerinin solmasına ve ölmesine engel olmuş olursunuz.

Bitkilerin Sökümü ve Ekimi

Bahçe taşıma konusunda bütün hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra bitkilerin topraktan dikkatli bir şekilde sökülmesi gerekiyor. Bitki ve çiçekleri kazarak topraktan çıkarmadan önce sulamayı unutmayın! Bu bahçe taşıma işleminde en önemli maddelerden bir tanesidir. Bitkileri sulayarak kökleri taşınma sürecinde kurumaya karşı korumaya almış olursunuz.

Bitkileri topraktan düzgün bir şekilde çıkarabilmek için kürek ile bitkinin etrafında çember oluşturarak delin ve bitki köklerine zarar vermeden bitkiyi çıkarın. Bitkilerinizi zarar görmeden taşıyabilmek için bahçe kolisi veya kasaları kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bahçe kolisi ya da kasanın üstünün açık olması ve bitkilerin hava alabilmesidir.

Bitkileri Hızlı Bir Şekilde Ekin

Çiçek ve bitkiler canlı olduğu için bahçe taşıma işleminde zamana karşı bir yarış yapılmaktadır. Bitki ve çiçekleri taşırken odaklanmanız gereken nokta en hızlı şekilde bitkileri toprağa yeniden ekmektir. Eğer fırsatınız varsa bitki ve çiçekleri kendi özel aracınız ile taşıyabilirsiniz. Bu yöntem ile bitkilerin çok daha az bir şekilde sarsılmasını sağlayabilirsiniz. Eğer çiçek ve bitkiler nakliyat firması tarafından taşınacak ise de bahçe kolisi taşıma aracına en son yerleştirilen koli olmalıdır.

Bahçe kolisi taşıma aracına en son yüklendiğinde yeni evinizde araçtan indirilecek ilk koli de bahçe kolisi olacaktır. Bu sayede zaman kaybı yaşamadan bitki ve çiçekleri yeni bahçenizde oluşturduğunuz boşluklara yerleştirebilir ve toprağı sıkıştırarak kökleri toprak altında tutabilirsiniz. Bitki ve çiçekleri hızlı bir şekilde geçici olarak belirlediğiniz noktalara yerleştirdikten sonra ev eşyalarınız ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz. Yeni evinize taşınma sürecini tamamladıktan sonra bahçenizi istediğiniz gibi düzenleyebilir, bitki ve çiçeklerin yerlerini dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.