Taşınma Sürecinde En Çok Zarar Gören Eşyalar

0
1522

Evden eve taşınma sürecinde ön hazırlık eksiklikleri ya da profesyonel ekiplerden yardım almak yerine farklı tercihlerin yapılması nedeni küçük ya da büyük kazalar yaşanabilmektedir. Octovan gibi profesyonel ve deneyimli ekipler ile çalışan bir nakliyat şirketi ile taşınmayı tercih ederek kendinizi ve eşyalarınızı garanti altına alabilirsiniz. Sigortalı bir şekilde taşıma sürecine girmeniz durumunda oluşabilecek herhangi bir zararı telafi edebilirsiniz, ancak bazı eşyalar ağırlık ve uzunluk gibi temel özellikleri nedeni ile çok daha hassas ve zarar görmeye açıktır. Bu eşyaların hasar görmemesi için ön hazırlık yaparak kaza riskini en aza indirebilirsiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Taşınma süreci oldukça yorucu ve zorlu bir süreçtir ve bu süreçte akıllardaki en önemli sorulardan bir tanesi de eşyaların zarar görmesi korkusu olmaktadır. Bazı eşyaların zararı yapacağınız sigortalı taşımacılık hizmeti ile maddi olarak telafi edilebilse de bazı manevi değeri olan eşyaların yerini doldurmanız mümkün olmayabilir. Taşınma sürecini olabildiğince problemsiz ve rahat geçirmek için yapmanız gereken ilk tercih Octovan gibi profesyonel bir nakliye firması seçmektir.

Eğer isterseniz Octovan’ın tecrübeli ve profesyonel ekipleri paketleme ve kolileme işlemlerini sizin için hızlı ve güvenli bir şekilde yapıyor. Yapılan ön hazırlık süreci ile birlikte evden eve taşınma süreci kaza riski en aza indirilerek gerçekleşiyor. Fakat taşınma sürecinde zarar görebilecek en hassas eşyalara ekstra özen göstermek gerekiyor. Peki bu zorlu süreçte hangi eşyaların en fazla zarar gördüğünü biliyor musunuz? Yazımızda, taşınma sürecinde en çok zarar gören eşyaları detaylı bir şekilde listeledik. İşte hassas eşyalar listesi ve önemli noktalar…

Beyaz Eşyalar

Taşınma sürecinde en fazla özen isteyen eşyalardan bir tanesi de beyaz eşyalar kuşkusuz! Beyaz eşyalar ağır ve hassas olmaları nedeniyle taşınma esnasında arıza yapmaya ve çizilmeye çok yatkındır. Çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, bulaşık makinesi ve televizyonun gibi hem pahalı hem ağır hem de kolay zarar görebilen eşyalar önemli maddi zararlar yaşanmasına neden olabilir. Bu risk grubuna giren eşyaların daha iyi paketlenmesi ve daha özenli bir şekilde nakliye aracına yerleştirilmesi gerekmektedir.

Gardırop ve Karyolalar

Taşınma işlemlerinde en çok zarar gören eşyalardan biri de gardırop ve karyolalar şüphesiz! Bu eşyalar taşınma sürecinde demontaj olduğu için çok kolay bir şekilde zarar görebiliyor. Bu yüzden mobilyalarınızın hangi malzemeden yapıldığı da büyük önem taşımaktadır. Suntalam gibi yeterince sağlam olmayan malzemelerden üretilen eşyalar hem demontaj sırasında zarar görebilir hem de taşıma işlemi sürecinde! Bu eşyaların yeniden kurulumunu yaptığınızda gardırop ve karyolanızda rahatsız edici sesler gelebilir. Bu yüzden gardırop ya da karyola başlığı seçerken masif malzeme tercih etmenizi öneriyoruz. MDF dediğimiz malzeme daha dayanıklı olduğu için ikinci ya da üçüncü bir kurulumu kaldırabilir, ama suntalam ürünlerde bu mümkün değil maalesef.

Yemek Takımları

Taşınma sürecinde korunması en zor olan eşya grubundan bir tanesi de yemek takımlarıdır. Tek bir yemek tabağı ya da çorba kasesinin kırılması sonucunda bütün yemek takımı çöpe gidebilir. Bu yüzden yaşanabilecek ufak bir kaza sonucu yemek takımlarınızın sadece bir parçası bile zarar görse büyük ölçüde maddi zarar ile karşılaşabilirsiniz. Yemek takımlarınızın ekstra özenli olarak paketlendiğinden ve araca yerleştirildiğinden emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

Avizeler

Çok hassas olan eşyalardan bir tanesi de avizelerdir. Taşınma esnasında ekstra önem alınması gereken avizeleri zarar görmeden yeni adresine taşımak ayrı bir uzmanlık gerektirir. Avizelere uygun büyüklükte bir koli bulmak ve avizenin koli içinde hareket etmemesi için köpük ya da sünger gibi özel dolgu maddeleri bulmanız gerekmektedir. Eğer paketleme işlemlerinizi kendiniz yapacaksanız mutlaka avizeleriniz için ekstra önlem alın. Profesyonel bir şirket ile çalışacaksanız avizelerinize ekstra korumalı koli yapılmasını talep edin!

Cam ve Aynalar

Taşımacılık sektöründe en hassas ve tehlikeli eşyalar cam eşyalar ve aynalardır. Çok kolay kırılabilen bu tip eşyaların paketlenmesi ve taşıma ekstra özen istemektedir. Cam eşyaların ve aynaların çok kolay bir şekilde kırılabilmesi aynı zamanda önemli bir tehlike de teşkil etmektedir. Çünkü kırılan cam ve ayna parçaları kesici özelliğinden dolayı size ya da taşıma işlemini gerçekleştiren kişileri yaralayabilir. Bu eşyaların taşınmasında ek önlemleri mutlaka alın ya da taşıma şirketinizden talep edin!

Perdeler

Evlerimizde yer alan en hassas eşyalardan bir tanesi de perdelerdir kuşkusuz! Evinizden ayrılırken en son toplanan eşyalar genellikle perdeler olmaktadır. Bu nedenle de perdeler acele ve özensiz bir şekilde nakliye araçlarına yerleştirilmektedir. Özensiz bir şekilde araçlara koyulan perdeler hem çok kolay bir şekilde zarar görebilir hem de kirlenebilir. Ek olarak, stor perdeler de demontaj ve montaj işlemleri sırasında hasar alabilmektedir. Bu yüzden sökme ve takma işlemlerinde de özenli bir çalışma gerekmektedir. Bu yüzden, taşınma sürecinde perdelerinizi sona bırakmamanızı ve ön hazırlığınızı yaparak özenli bir şekilde taşıma aracına yerleştirmenizi tavsiye ediyoruz.

Oturma Grupları

Hem ağır olması hem de genişliği nedeni ile en zor taşınan eşya gruplarından bir tanesi olan oturma grupları, aynı zamanda en hassas eşyalardan bir tanesidir. Oturma grupları doğru bir şekilde korunmaz ise ayakları kırılabilir ya da kumaşları zarar görerek yırtılabilir. Nakliye araçlarında geniş hacim kaplayan oturma grupları çok hassastır ve taşınma sürecinde ekstra özen isterler.

Kitaplar ve Kitaplıklar

Kitapların taşınması gerçekten zor ve zahmetli bir süreçtir. Özellikle de düzenli bir kitap okuma alışkanlığınız varsa taşınacak da çok fazla kitabınız var demektir. Kitaplar sayıca çok fazla olduğunda hem çok ağır hem de hacim olarak geniş yer kaplarlar. Bu yüzden kitaplarınızı ekstra önlem alarak kolilemeniz gerekmektedir. Aşırı ağır koli hazırlarsanız hem taşıması zor olur hem de kolinin dağılarak kitaplarınızın yere dökülme riski artar. Bu yüzden kitap kolilerken ekstra özen göstermelisiniz. Kitaplıklar da demontaj olduğu için kolay bir şekilde zarar görebiliyor. Çarpma ve çizilmeye karşı kitaplıklarınızı korumak için paketleme işlemlerinizi daha dikkatli bir şekilde yapmanızı öneriyoruz.

Çiçekler

Evlerinde çiçekleri bulunanlar çok iyi bilirler, büyük bir özen ile yetiştirdiğiniz çiçekler çok hassastır ve taşınma sürecinde kolayca zarar görebilirler. Bu yüzden taşınma günü gelemeden çiçekleriniz için özel bir ön hazırlık yapmanız gerekiyor. Taşıma aracına çiçeklerinizi en son yerleştirmenizi tavsiye ediyoruz. Çiçeklerinizin içinde bulunduğu saksıların hareket etmemesine ekstra özen gösterin. Bu şekilde yeni evinize taşınırken çiçeklerinizin de zarar görmesini engellemiş olursunuz.

Yatak ve Yorganlar

Taşınma sürecinde en fazla zarar gören eşya gruplarından bir diğeri de yatak ve yorganlardır. Yeni taşınacağınız ev uzak bir mesafede ise yatak ve yorganlarınızı araçtan indirilirken zarar görmüş ve kullanılamaz bir halde bulabilirsiniz. Yatak ve yorganları nakliye aracına yüklemeden önce mutlaka ekstra koruma önlemleri alın! Örnek olarak, yatak ve yorganlarınızı streç ile sararak bu eşyaların güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Octovan İle Güvenli ve Zahmetsizce Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardrop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.