Taşınma Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

0
961

Tüm taşınma telaşınız sonunda bitti. Eminiz ki taşınma sonrası ev temizliği yapmak, taşınma işlerini zorlayan nedenlerin başında geliyor. Ancak merak etmeyin sizin için hazırladığımız önerilerimiz sayesinde bu durumun üstesinden kolaylıkla gelebileceksiniz. İşte bilmeniz gereken detaylar…

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Temizlik Malzemelerini Önceden Hazırlayın

Taşınma İşlemlerine başlamadan önce yapılması gereken ilk ve en önemli işlerin başında yeni evin temizliği gelmektedir. Taşınma sonrası ev temizliği için ilk olarak hangi malzemeleri almanız gerektiğini ve ne kadar malzemeye ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir. Eğer kısıtlı bir zamanınız varsa planlı olmak size ciddi zaman kazandıracaktır. İşte ihtiyacınız olabilecek temizlik malzemeleri;

·         Vileda ve temizlik kovası

·         Temizlik bezi ve süngeri

·         Eldiven

·         Çamaşır suyu

·         Mutfak ve banyo temizleyicileri

·         Ahşap zemin temizleyicisi

·         Camsil

·         Toz bezi

·         Elektrik süpürgesi

·         Yağ çözücü

Elbette bu listeyi kendi düzeninize göre de belirleyebilirsiniz.

İşe Kaba Ev Temizliği ile Başlayın

Boş ev, eski taşınma sürecinden kalma tozlarla kaplı olabilir. Bu nedenle işe ilk önce evi elektrik süpürgesiyle süpürmekle başlayabilirsiniz. Daha sonra vileda yardımıyla silerek gezeceğiniz alanları temizlemiş olursunuz.

Mutfak Temizliği

Tüm evi süpürüp sildikten sonra bir diğer adımımız mutfak olacaktır. Mutfak dolapları hem evin en çok yağlanan hem de en çok pislenen kısmı olmaktadır. Bu nedenle yağ çözücü ve diğer temizliği malzemeleri ile tüm mutfak dolap ve çekmecelerini silebilirsiniz. Eğer dekorasyon konusunda dikkat eden biriyseniz, mutfak dolaplarının içerisine hoş örtüler de serebilirsiniz.

Cam Temizliği

Cam temizliği birçok insan için en zor kısım olmaktadır. Özellikle fazla penceresi olan evler bu durumu daha da zorlaştırmaktadır. Ayrıca işin güvenlik kısmını da unutmamak gerekir. Cam temizliğine başlamadan önce cam sil ve mümkünse mıknatıslı cam temizleyicisi kullanmanızı öneririz. Bu sayede pencere kenarına çıkmada güvenle camlarınızı temizleyebilirsiniz.

Banyo Temizliği

Ev hijyeni denilince elbette ilk akla gelen yerlerin başında banyo gelmektedir. Tuvalet ve lavabonun yanı sıra küvet veya duşa kabinin de temiz olması oldukça önemlidir. Bunun için dilerseniz klasiklerden olan çamaşır suyunu veya dilerseniz organik temizleyicileri temizlik süngeri yardımıyla kullanabilirsiniz. Ayrıca banyo temizliği sırasında eski klozet kapağını değiştirmeniz de sizin yararınıza olacaktır.

Oda Kapılarını Unutmayın

Oda kapıları, tüm evin temizliğini yaparken aslında unutulan yerler arasında kalsa da temizliğinin yapılması önemlidir. Ev ve dışarıdan gelen tüm tozun kapı kenarlarına birikmesi bir süre sonra kötü bir görüntüye neden olur. Bu nedenle her kapıyı toz bezi yardımıyla, en ince ayrıntısına kadar temizleyerek, evdeki hijyeni sağlayabilirsiniz.

Çamaşırlarınızı Yıkamayı İhmal Etmeyin

Taşınma işlemlerinde eşyalarınız her ne kadar kutularda saklı şekilde taşınsa da yine de içerisinde toz ve kir girebilmektedir. Bu nedenle taşınma işlemleriniz ve temizlik bittikten sonra çamaşırlarını da yıkamayı unutmamanızı önemle hatırlatırız. Böylece tertemiz dolapların içerisine mis gibi kokan çamaşırlarınızı yerleştirebilir, yeni evinizin keyfini çıkarabilirsiniz.