Taşınma Maliyetindeki Değişkenler Nelerdir?

0
689

Herkes bilir ki taşınma işlemleri çoğu zaman fazlasıyla masraflı olabilmektedir. Bir de buna nakliye fiyatları arasındaki farklılıklar eklendi mi kafa karışıklığı artabilmektedir. Peki, taşınma maliyetini etkileyen unsurlar nelerdir? İşte sizler için araştırdığımız taşınma maliyeti üzerinde etkili olabilen değişkenleri yazımızda açıkladık. Hazırsanız başlayalım.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Birbirine Yakın Lokasyonlarda Taşınma Maliyeti

Evden eve nakliyat işlemlerinde fiyatlar, mahalleden mahalleye göre değişiklik göstermektedir. Taşınmadan önce belirlemeniz gereken ilk konu yeni evin konumudur. Evden eve nakliyat işlemlerinde genellikle uzaklık baz alınarak fiyatlandırma yapılmaktadır. Bu nedenle mümkün oldukça eski evinize yakın bir çevreden bir eve taşınmanız, nakliye masraflarının azaltılmasına oldukça yardımcı olacaktır.

Daha Az Eşya Daha Düşük Maliyet

Eşyalarınız ne kadar fazla ve büyükse taşınma işlemini yapacak olan nakliye aracı da o kadar büyük olmaktadır. Ayrıca gereksiz sayılabilecek eşyaların kutulanmasın da elbette taşınma maliyetinizde artışa neden olur.  Bu nedenle taşınma işleminden önce iyi bir plan yaparak, gereksiz ve fazlalık olduğunu düşündüğünüz eşyaları belirlemeniz ve bunları yanınızda götürmemeniz taşınma maliyetinizi en aza indirmenin yöntemlerinden birisi olacaktır. Fazla veya gereksiz gördüğünüz eşyalarınızı atmak yerine ihtiyacı olanlara bağışlayarak da güzel bir adım atabilirsiniz.

Nakliye Firmasının Sağladığı Garanti

Ev taşımak isteyenler için ilk bakışta ucuz olan nakliye şirketi en ideal olanı gibi gelebilir. Evden eve nakliyat firması belirlerken dikkat edilmesi gereken konuların başında düşük fiyatlı bakliye firması olduğu düşünülebilir. Ancak eşyalarınızın güvenilir şekilde hazırlanıp taşınması oldukça zahmetli ve alanında uzman ekiplerin işleridir. Bu da ciddi bir eğitim ve emek sürecinin getirmiş olduğu bir durumdur. Bazı nakliye firmaları tarafından taşınma sözleşmesinde firma tarafından yapılacak hasarların karşılanacağının belirtildiği maddeler yer almaktadır. Siz de taşınma işlemi için anlaştığınız firma ile sözleşme konusunu detaylandırabilirsiniz. Ancak burada asıl dikkat edilmesi gereken konu, ucuz taşınma değil, güvenilir taşınmadır.

Kazalara Karşı Sigorta

Taşınma işlemine başlamadan önce eşyalarınızı sigortalamak, taşınma esnasında meydana gelebilecek zararların önüne geçmeyi sağlamaktadır. Elbette bu durum da taşınma maliyetinizdeki önemli bir değişkendir. Ancak değerli eşyalarınızın trafik kazası sonucunda zarar görmesi, başa gelebilecek en kötü durumlardan birisidir. Bu nedenle siz de eşya sigortası yaptırarak, eşyalarınızı güvence altına alabilirsiniz.

Ek Hizmetler

Taşınmanın yanı sıra paketleme, montaj, tesisat, çilingir, demontaj gibi işlemler ek hizmetler içerisinde yer almaktadır. Bu işlemleri nakliye firması ile yaptığınız zaman maliyetinizi artıracak işlemler gibi görünseler de aslında size ciddi anlamda zaman kazandırırlar.

Asansörlü Taşıma Hizmeti

Taşınma maliyetindeki bir diğer önemli değişken de evden eve nakliyat işlemlerinde taşınılacak evin durumudur. Eğer eviniz yüksek katlardan birinde yer alıyorsa, burada devreye asansörlü taşıma işlemi girmektedir. Taşınma işlemlerinde kullanılan asansörler, üst katlara taşınması gereken eşyaların sorunsuz ve güvenilir şekilde taşınmasınız sağlar. Özellikle ağır ve büyük eşyaların taşınması konusunda çok daha kolay bir yöntemdir. Ayrıca merdivenlerinin dar olduğu apartmanlarda asansörlü taşıma işlemi zorunlu olmaktadır.

İş Gücü Sayısı

Evden eve nakliyat işlemleri için alanında uzman ekiplere ulaşmanız ve kişi sayısı planlamasının yapılması oldukça önemlidir. Çünkü her çalışan kişi ayrıca bir maliyettir. Örneğin, sıradan nakliyecilerin 8 kişi ile yaptığı bir işi profesyonel bir ekip 5 kişi ile yapabilmektedir. Ekibin kaç kişiden oluşacağı maliyet değişkeninin önemli unsurlarından birisidir. Bu nedenle nakliye konusunda deneyimli Octovan ekibi ile taşınma maliyetinizi düşürebilirsiniz.