Taşınma İzni Nedir? Nasıl Alınır?

0
1645

Her yeni bir eve taşınmak heyecanın yanında endişeyi de getirir. Yapılması gereken o kadar şey vardır ki… Hangisini ne zaman yapacağınız en büyük sorunuz olur. Fatura aboneliklerinin yeni adrese taşınma işlemleri gibi iş saatlerinde halledilmesi gereke birçok iş de cabası… Sadece hafta sonu değil, hafta içi için de mutlaka izin kullanmak gerekiyor.

Kamu kurumlarında veya özel sektörde çalışanların evden eve nakliyat işlemlerini rahatlıkla yapabilmesi için taşınma izni alınabilmektedir. Peki, nasıl izni alacaksınız? Tüm detayları sizler için araştırdık.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Taşınma İzni Nasıl Alınır?

Öncelikle İş Hukuku’nda ev taşıma izni şeklinde düzenlenmiş herhangi bir izin türü bulunmadığını önemle hatırlatalım. Ancak 4857 sayılı İş Kanunu’nun 55/j maddesine göre ücretli veya talebinize bağlı olmak üzere ücretsiz izin kullanabilmeniz mümkün.

Kanuna göre izin uygulaması İş Yasası’nın 55/j maddesi işveren tarafından verilen diğer izinleri kamu kapsamına almaktadır. İşveren tarafından toplu sözleşme ile kararlaştırılacak taşınma veya doğum için verilen izin gibi durumlarda işçinin izne gönderilmesi gerekir. Bu durumda da çalışanın tüm aylık ücret ve diğer mali haklarından kesinti olmadan faydalandırılmasının devam edilmesi öngörülmüştür. Bunun için öncelikle işvereninizle durumunuzu paylaşarak izin kullanmayı talep edebilirsiniz. Böyle iş saatlerinde halledilmesi gereken kamu işlerinizi rahatlıkla yapabilir, hafta sonu ile birleştirdiğiniz izin süresini ev taşıma için de kullanabilirsiniz. Böylece kendinizi zaman sıkıntısına sokmadan ve yormadan tüm işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.

Eşyalarınızı kendiniz düzenleyip hazırlayacaksınız izin süresini mutlaka buna göre ayarlamanız gerekir. Bu nedenle öncelikle bir plan oluşturmanızı, eşyalarınızın bir listesini çıkarmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde hangi gün hangi eşyaları toplayacağınızı planlayarak işlerinizi çok daha kolay şekilde yapabilirsiniz. Dilerseniz de tüm eşya toplama işlemlerinizi Octovan’ın güvenilir ekibine teslim edebilir böylece zamandan tasarruf edebilirsiniz.