Sıfır Enerji Bina Sistemleri Dönemi Başlıyor!

0
534

Sıfır enerji bina sistemleri ile Türkiye’de yeni bir dönem başlıyor! Enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının büyük bölümüne sebep olan binalarda işletme emisyonlarının azaltılmasın için sıfır enerji bina sistemleri uygulamasına geçiliyor. Konut inşaatında bir devri sonlandırarak yeni bir sayfa açan sıfır enerji bina sistemleri ülke olarak önemli ölçüde enerji tasarrufu yapılmasını sağlayacak. Peki sıfır enerji bina sistemi ne anlama geliyor? Yazımızda, sıfır enerji bina sistemleri hakkında bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız büyük enerji tasarrufu sağlayacak bu önemli sistemi birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu Türkiye Ayağı (ZeroBuild Türkiye) sıfır enerji bina sistemlerini ısıtma, soğutma, aydınlatma ve diğer tüketimleri için çok düşük miktarda enerji ihtiyacı olan ve bu enerji ihtiyacını da sadece yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlayan özel yapılar olarak tanımlamaktadır.

Yenilenebilir enerjinin ekonomik ve potansiyelinin diğer kaynaklar ile kıyaslandığında çok daha yüksek olması, küresel iklim değişikliği ile yapılan mücadelede büyük önem taşıması, sıfır enerji bina sistemlerinin çok daha fazla değer kazanmasına neden oldu.

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından yapılan değerlendirme sonuçlarında, enerji, ulaşım ve endüstriyel faaliyetlerin oluşturduğu 2021’deki karbondioksit emisyonları ile ilgili son veriler insanlığı zor bir sürecin beklediğini gözler önüne sererken, bu yıl emisyonların tarihteki en büyük artışlardan birinin yaşanması bekleniyor.

Sıfır Enerji Binalar ile Tasarruf Çağı

Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Avrupa Parlamentosu’nun yeni karbon emisyon hedeflerini 21 Nisan 2021 tarihinde yenilenmesi ile birlikte, adı geçen ülkeler 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfır seviyesine çekme hususunda geçici bir anlaşma sağladı.

Anlaşma, AB’nin sera gazı emisyonlarının 1990 yılına oranla 2030 yılına kadar yüzde 55 azaltılmasını hedefliyor. Bu konudaki bir önceki hedef yüzde 30’lar olarak belirlenmişti.

Türkiye de dünya ülkeleri tarafından kabul edilen standartlara ulaşmak için maliyet etkin inşaat tekniklerini ve malzemeleri hızla topluma sunmak için çalışmalara başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de enerjinin en önemli kısmı binalar tarafından harcanmaktadır.

Başta enerji, ulaşım ve endüstri kaynaklı emisyonların azaltılması için tüm dünya ülkelerinin gerekli düzenleme ve hizmetleri yapması istenirken, bu hedefler çerçevesinde Türkiye’nin 2012 ile 2030 yılları arasında 1 milyar 920 milyon ton sera gazı emisyonunun engellemesi öngörülüyor.

Enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının yüzde 39’unun temel nedeni olan binalarda işletme emisyonlarının en aza indirgenmesi sıfır enerji bina sistemleri ile rahat bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Sıfır Enerji Bina Sistemlerinin Yıldızı Parlıyor

Pasif ev danışmanları sıfır enerji bina sistemlerinin, düşük enerji ve gerekli enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan elde edebilmesi için enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji üretimi gibi kavramları tek çatı altında birleştirdiğini vurgulamaktadır.

Bu özel binalara ulaşmanın tüm dünyada büyük bir önem kazandığı vurgulanırken, bu sistemin çok popüler olmasının yanı sıra rahat ulaşılabilir bir hedef olduğunun altı çizilmektedir. Özellikle son yıllarda sağladığı maliyet ve rekabet avantajı ile birlikte kanuni zorunluluklar nedeni ile sıfır enerji bina sistemlerinin popülaritesi her geçen artış göstermektedir.

Öte yandan sıfır enerji bina sistemleri birçok yerel yönetimin kısa ve uzun vade hedeflerinde kendine yer bulmaya başladı. Bu yapılarda enerji verimliliğinin yüksek olmasının nedeni binanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi tesis içi ya da tesis dışı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayabilmesidir.

Bina tasarımları yapılırken sıfır enerji bina sistemlerine yönelmenin uzun vadede birçok avantajı bulunmaktadır. Daha az olumsuz çevresel etkiler, daha az işletme ve bakım maliyetleri, elektrik kesintilerine ve doğal afetlere karşı daha esnek sistemler ve gelişmiş enerji güvenliği de dahil olmak üzere bu özel yapılar hemen hemen her alanda tasarruf sağlıyor. Yalıtım, hava sızdırmazlık ya da mekanik sistemler anlamında enerji verimli bir bina dizayn etme ve inşa etmek ayrı bir profesyonellik gerektirmektedir.

Octovan Dünyası Sizi Bekliyor!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Derince Evden Eve Nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…