Küçük ve Dar Evler İçin Minimal Yaşam Önerileri

0
798

Birçoğumuz evlerimizdeki eşya yoğunluğu ve düzensizlik nedeni ile büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle de evlerimizi daha da genişletmeyi ve farklı eşyalar satın alarak bu düzensizliği ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Aslında birçoğumuzun atladığı nokta, ihtiyaç duymadığımız çok sayıdaki eşyanın yaşam alanımızı kısıtlamasıdır. Bu sorunu evinizde çok daha az sayıda eşya ve sade bir dekorasyon tarzı ile kolay bir şekilde çözebilirsiniz. Yazımızda, küçük ve dar evler için minimal yaşam önerileri maddelerini detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız içinizi ve yaşam alanınızı ferahlatacak minimal yaşam önerilerini birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İnternetin olmazsa olmazlardan biri haline geldiği modern yaşam, hepimizi daha fazla alışveriş yapmaya ve aslında ihtiyaç duymadığımız eşyaları da satın almaya yönlendiriyor ve hatta ikna ediyor. Örnek vermek gerekirse, kampanyalı ürünler, sadece ucuz olduğu için satın almayı tercih ettiğiniz eşyalar belirli bir aşamadan sonra evinizin aşırı şekilde dolu olmasına ve yaşam alanınızı sınırlamaya başlar. Bu durumda yaşadığınız alanda daralmanıza ve farklı çözümler aramanıza sebep olur.

Böyle durumlar ile karşılaşmamak için alışveriş yaparken çok daha dikkatli olmalısınız. Ürün satın alırken de “Bu ürüne gerçekten ihtiyacım var mı?” sorusunu sormanız gerekiyor. Bütün bunlara ek olarak da evinizi sadece ve akılcı bir şekilde dekore etmelisiniz. Peki sade ve ferah bir dekorasyon nasıl yapılır? Çok daha huzurlu ve sade bir ev dekorasyonu yapmak için minimal yaşam önerilerimizi dikkate almanız yeterli. İşte küçük ve dar evler için minimal yaşam önerileri…

Minimal Mobilya Kullanımı

Evlerimizde yaşam alanımızı sınırlayan en önemli şeylerden bir tanesi kullandığımız mobilyalardır. Yaşam alanınızı ferahlatmak için yapmanız gereken ilk şeylerden bir tanesi sade ve minimal mobilyaları tercih etmektir. Minimal mobilyalar ve sade bir dekorasyon tercihi ile küçük ve dar bir evde yaşıyor olsanız dahi gündelik hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Yapmanız gereken az sayıda ve düz kesimli mobilyalar tercih ederek evinizin daha kolay bir şekilde temizlenmesinin yolunu açabilirsiniz.

Ek olarak, düz kesimli mobilyalar olası taşınma durumunda evden eve taşımacılık işlemlerinizin daha kolay ve çok daha az masraflı olmasını sağlar. Eğer çocuklu bir aileyseniz mobilyalarınızın sade ve az olması çocuklarınız için çok daha fazla alan anlamına gelmektedir. Bu basit önlemleri uygulayarak hem çok daha geniş bir yaşam alanı oluşturabilir hem de daha huzurlu bir ev ortamı yaratmış olursunuz.

Alışveriş Yaparken İki Kere Düşünün!

Günümüzde alışveriş yapmadan tek bir gün bile geçirmek oldukça zor. Özellikle internete ulaşımın olduğu her yerde alışveriş yapmamız için indirimler ve kampanyalar önümüze geliyor. Evlerimizde gereksiz bir kalabalığa neden olan ve ferah bir atmosfer oluşturmayı engelleyen eşyaların birçoğu ihtiyacınız olmadan bilinçsiz bir şekilde yaptığınız alışverişler sonucunda birikmiştir.

Kampanya ya da indirim olduğu için satın aldığınız birçok eşya evinizdeki yaşam alanını kısıtlarken sizin de huzurlu bir ev ortamı oluşturmanıza izin vermemektedir. Böyle bir durum ile karşılaşmamak için alışveriş yaparken kendinize mutlaka satın almayı düşündüğünüz eşyaya gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını iki kez düşünün! Eğer alışverişe çıkmayı planlıyorsanız mutlaka bir ihtiyaç listesi yapın ve sadece bu listedeki ürünleri satın alarak evinize dönüş yapın! Liste dışına çıkmadan eve dönebilirseniz evinizde çok daha huzurlu ve ferah bir ortam oluşturmak için ilk adımı atmış olursunuz.

Evinizdeki Fazla Eşyaları Değerlendirin

Evinizdeki yaşam alanını sınırlayan ve daraltan gereksiz eşyalardan kurtulmak için harekete geçin. İlk adım olarak fazla yer kaplayan ve kullanmadığını mobilyalarınızdan kurtularak çok yönlü ve kullanışlı minimal mobilyaları tercih edin! Mobilyalarınızı düzene soktuktan sonra yapmanız gereken ilk şey ihtiyaç duymadığınız eşyaların listesini oluşturmaktır. Özellikle kıyafet dolabınızı dikkatli bir şekilde gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Kıyafetlerinizi ve kullanmadığınız eşyalarınızı ayırırken, son yıllarda kullanmadığınız her üründen kurtulmanızın doğru bir tercih olacağını aklınıza not edin.

Kullanılmayan eşyalardan kurtulmak bazen büyük bir probleme neden olabiliyor. Çünkü zarar görmüş ya da kullanılmış büyük eşyaların taşınması ve taşınma aracına yüklenmesi masraflı ve zorlu bir süreç olabilmektedir. Ancak böyle bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda kullanmadığınız eşyalarınızı ikinci el eşya satışı hizmeti sunan internet sitelerinde veya ikinci el ürün satan mağazalara satarak hem bu eşyalarınızdan kurtulabilir hem de aile bütçenize katkı yapabilirsiniz.

Eğer hiçbir şekilde kullanmadığınız eşyalardan maddi gelir beklentiniz yok ise bu eşyaları değerlendirmek için bağış yapmayı da tercih edebilirsiniz. Bu şekilde de hem evinizdeki kullanmadığınız eşyalardan kurtulmuş olur hem de ihtiyaç sahiplerine yardım etmiş olmanın mutluluğunu hissedebilirsiniz. Bütün bunların dışında evden eve nakliyat işlemleri, parça eşya taşıma ve yapı marketlerden eşya taşıma gibi her türlü taşıma işleminiz için Octovan her zaman yanınızda!

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor. Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.