Kooperatif Ev Nedir, Nasıl Alınır?

0
2111

Türkiye’de konut fiyatlarının çok hızlı bir şekilde artış göstermesi ve ev satın almanın çok zor bir hale gelmesi orta gelirli aileleri kooperatif ev tercihine yöneltmeye başladı. Peki Kooperatif ev nedir ve kooperatif ev nasıl alınır? Konteyner evler ile birlikte ülkemizde son yıllarda popülerliği büyük bir hızla artan kooperatif evleri yazımızda detaylı bir şekilde mercek altına aldık. Eğer siz de hazırsanız kooperatif ev konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Kooperatif ev kavramı 2000’li yılların başında Türkiye’de çok sık bir şekilde duyulmaya başlandı. Bunun en büyük kanıtı olarak çok fazla kooperatif ev alımı, yapılan istatistik çalışmalarında net bir şekilde gözlemlenmektedir. 2010’lu yıllarda ise kooperatif evlere olan ilginin azalmasının en önemli nedeni ise banka kredilerinin çok uygun olması ve kolay bir şekilde ev alınabilmesi olmuştur.

Kooperatif Ev Nedir ?

Tüm bu uygun koşulların yanı sıra kredi almanın da çok kolaylaşması sayesinde aileler herhangi bir desteğe ihtiyaç duymadan ev satın alabilecek konuma geldi ve tercihler de doğal olarak değişti. Ancak daha sonraki süreçte konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesi ve konut kredisi faiz oranlarının artması ile birlikte özellikle orta gelirli aileler kooperatif ev tercih etmeye başladı. Peki kooperatif ev nedir ? Kooperatif evler birden fazla kişinin ev satın alabilmek için belli bir süre boyunca ortak bir havuza yatırım yapması ile birlikte gerçekleşen toplu konut projeleridir.

Kooperatif Tapu Nasıl Alınır?

Kooperatif tapu , bir kooperatiften satın alınan evin tapusunun anlaması demektir. Bu nokta göz ardı edilmemesi gereken en önemli konu, bir kişi kooperatiften ev satın alsa dahi ev sahibinin kooperatif üyesi olma zorunluluğu bulunmamaktadır. Tapu aşamasına gelindiğinde satın alan kişinin bireysel olarak tapuda bulunması gerekmektedir.

Kooperatifler ise konutun alış ve satışını, satış vaadini ve ipotek de dahil olmak üzere belirli tapu işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu resmi işlemler için kooperatif ile sözleşme yapılması zorunludur ve yapılan sözleşmelerin tapu siciline başvuru yapılmalıdır. Bir kooperatif oluşturabilmek için en az yedi kişinin ortak yapması zorunludur. Genel olarak bir kooperatife katılmak mümkün olsa da kooperatif ortakları ilk aşamadan başlayarak sisteme dahil olmaktadır.

Nelere Dikkat Edilmeli?

Kooperatif ev satın almanın faydaları olduğu gibi bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Örnek vermek gerekir ise, yeteri kadar büyük olmayan ve tecrübe eksiği bulunan firmalar ev yapımını vaat edilen tarihten çok daha uzun sürede teslim edebilir ya da daha kötüsü sizi dolandırabilir. Bu ve benzeri problemler yaşamamak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Bu önemli noktaları şu şekilde listeleyebiliriz.

  • Dahil olacağınız kooperatif firmasını seçerken firmanın tüm resmi belgelerini ve daha önce yaptığı çalışmaları kontrol etmek gerekmektedir.
  • Kooperatif seçimi yaparken, anlaşma imzalamadan ve ödeme yapmadan önce uzun süre düşünmek doğru karar vermek için avantaj sağlar.
  • Kooperatifin devam eden çalışmalarını yerinde incelemek bir firmanın güvenilirliği konusunda önemli bir göstergedir.
  • Anlaşma aşamasına gelmeden önce kooperatif firmasına inşaat hakkında soru sormak çok önemlidir. Arsaya ne kadar ödeneceği, belediye onayları olup olmadığı, yapının toplam maliyetinin yaklaşık ne olacağı gibi önemli bilgileri öğrenmek önemlidir.
  • Sözleşme imzalama aşamasına gelindiğinde sözleşme maddelerini dikkatli bir şekilde okumanız gerekir.
  • Yapılan ödemelerin makbuzları mutlaka yazılı ya da elektronik olarak saklanmalıdır.

Octovan Ayrıcalıkları ile Tanışın!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın