Konutlar İçin Gürültü Kirliliği Düzenlemesi

0
589

Şehir hayatının en zorlayıcı özelliklerinden bir tanesi de gürültü kirliliği ve istenmeyen seslerdir. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen gürültü kirliliği ailelerin ev taşıma hizmeti alarak konum değiştirmesine neden olmaktadır.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu konudaki şikayetlerin nüfus artışı ile doğru orantılı olarak düzenli şekilde artış göstermesi sonucunda şehirlerdeki gürültü kirliliği için akustik planlama geliyor. 46 ilin gürültü haritası tamamlanırken, gürültü haritalarının imara esas teşkil edeceği belirtildi. Yazımızda, gürültü kirliliği düzenlemesi hakkında bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer hazırsanız bu önemli konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Şehirlerde Akustik Düzenleme Nedir?

Kentlerde akustik planlama yapılması, sakin ve sessiz alanların korunması amacı ile yapılmaktadır. Bu planlamaların ilk adımı olarak ise stratejik gürültü haritalarının hazırlanma çalışmalarına başlandı. Bu adımının tamamlanmasının ardından stratejik gürültü haritalarının sonuçları doğrultusunda hazırlanan eylem planları, imar planlarına esas olarak kabul edilecek.

Türkiye’de 46 ilin gürültü haritasının hazırlanmasının ardından 2021 yılı içerisinde 20 ilin daha gürültü haritasının tamamlanacağını açıklandı. Gürültü haritası oluşturulurken, gürültünün çok yüksek olduğu sıcak noktalar belirlenmektedir. Akustik planlamanın yapılabilmesi, yerleşim alanları ve açık arazideki sessiz ve sakin alanların oluşturulması için hazırlanan gürültü haritaları ve eylem planlarının plan eki olarak istenmesi ve plan kararlarına esas alınması zorunluluğu eklendi.

Beden ve ruh sağlığını korumak amacı ile şehirlerdeki çevresel gürültü kirliliğinin azaltılması büyük önem taşımaktadır. Gürültü kirliliği probleminin mercek altına alınması ile birlikte, gerekli tedbirler de kademeli olarak bu önemli sorunun insan hayatını hem psikolojik hem fizyolojik olarak olumsuz etkilemesinin engel olunmaktadır.

87 Laboratuvar Çalışıyor

Gürültü kirliliğinin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlamak amacı ile ses ölçümleme işlemlerinin standartlara uygun ve doğru yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin hatasız ve hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için özel olarak yetkilendirilen 87 laboratuvar proje üzerinde çalışmaktadır. Eylem planı kapsamında gürültünün çok yüksek olduğu sıcak noktalar belirlendikten sonra gürültüyü engellemek amacı ile kısa, orta ve uzun süreçlerde gürültü kirliliğini azaltma senaryoları oluşturulmaktadır. Proje kapsamında alınan tedbirler illerin belediye başkanlıkları tarafından yürütülmektedir.

İstanbul, Balıkesir, Konya, Kocaeli ve Antalya’nın aralarında bulunduğu 17 ilin çevresel gürültü kirliliği eylem planları belediye başkanlıkları tarafından noktalanmıştır. Türkiye’nin en büyük şehirlerinden Ankara, İzmir ve Denizli şehirlerinde ise gürültü kirliliği eylem planı hazırlama çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Octovan Her Zaman Yanınızda! 

Gürültü kirliliği düzenlemelerinin hayata geçmesini bekleyemeyecek kadar hızlı bir şekilde farklı bir bölge ya da şehirde yeni bir eve taşınmaya mı ihtiyacınız var? O zaman yapmanız gereken ilk şey nakliyat ihtiyaçlarınızı net ve anlaşılır bir şekilde belirlemektir. Güvenli, sorunsuz ve kaliteli nakliyat hizmeti alabilmek için ise doğru nakliyat firması seçimi yapmak gerekmektedir.

Doğru nakliyat firması seçimi yapmak için ise tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır. Hizmet almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi bulunmaktadır. Ek hizmet talep edilmediği sürece teklif edilen fiyat kesinlikle değişmemektedir. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolamadan evden eve nakliyat hizmetine kadar tüm nakliyat hizmetleri ile yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.