Kolay Geri Dönüşüm Tavsiyeleri

0
415

Çevre kirliliğinin her geçen gün artması, artmasıyla beraber büyük sorunlar teşkil etmesi nedeniyle çevre kirliliğini azaltmak adına evinizde uygulayabileceğiniz kolay ve pratik geri dönüşüm faaliyetleri hakkında tavsiyeler vereceğimiz yeni yazımıza hoşgeldiniz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Geri dönüşümün yararlarına değinmeden önce geri dönüşümün ne olduğunu öğrenmemizde fayda var. Geri dönüşüm kullanılmış veya artık kullanılmayacak maddelerin belirli yöntemler ile tüketici ile tekrardan buluşmasıdır. Bu işlemlerin amacı da dünyamızı daha yaşanılabilir hale getirmektir.

Geri dönüşümün ne olduğuna ve neden yapıldığına dair kafamızda ufak da olsa bir fikir oluştuğuna göre hangi atığı nasıl geri dönüştürebileceğimize bakalım

 

Kağıt ve Karton

Kağıdın geri dönüşüm konusunda diğer maddelerden farklı bir özelliği vardır. Kağıt birçok kez geri dönüştürülüp tüketici ile tekrardan buluşabilir. 1 ton atık kağıdı geri dönüştürdüğümüz taktirde 16 adet ağacı tahrip edilmekten kurtarmış oluyoruz. Yani kağıdın geri dönüştürülmesi doğa için fazlasıyla önemlidir. Bu yüzden evinizde kağıtlar için ayrı bir atık alanı bulundurmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

 

Metal

Günlük hayatta tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerin kutularının neredeyse hepsi metalden oluşmaktadır. Bu kutular tekrardan yiyecek ve içecek kutusu haline getirilebilen alüminyum maddeden yapılır. Sizlerin de tahmin edeceği gibi alüminyumun üretim süreci yoğun enerji gerektiren ve çevreye zarar veren bir süreçtir. Bu nedenle metal maddelerin geri dönüştürülmesi en az diğer maddeler kadar çok önemlidir.

 

Plastik

Doğal ortam için en fazla tehdit teşkil eden bölüm sonu canavarı plastiği en sona bıraktık.  Plastiğin en fazla tehdit saçan atık olmasının en önemli sebebi doğal ortamda 400 ila 1000 yıl arasında yok olmasıdır. Bu sürenin uzun olması denizlerin, plajların ve ormanların yani genel olarak doğanın bütünlüğünü koruması açısından büyük bir tehlike teşkil etmektedir. Ayrıca geri dönüşümü en zor olan madde de plastiktir. Bunun gibi sebeplerden ötürü plastik atığının geri dönüştürülmesine de ayrıca önem göstermeliyiz.

 

Geri Dönüşüm Kolayca Nasıl Yapılır

Geri dönüşüm açısından en önemli maddeler hakkında bilgi sahibi olduğumuza göre evimizde nasıl kolay bir şekilde geri dönüşüme katkı sağlayacağımıza değinebiliriz.

Öncelikle atıklarınızı sınıflandırmalısınız. Çünkü her atığı aynı sınıf içerisinde toplarsanız geri dönüşüme katkıdan ziyade zararda bulunmuş oluruz.

Atıklarımızı sınıflandırdığımıza göre evinizde cam, kağıt ve plastik atıkları ayrıştırmak için kolay bir şekilde geri dönüşüm kutusu oluşturabiliriz veya gerekli yerlerden bu kutuları temin edebiliriz. Eğer geri dönüşüm kutunuzu kendiniz yapmak istiyorsanız kullanmadığınız plastik kutulardan yardım alabilirsiniz.

Atıklarımızı sınıflandırıp topladıktan sonra son olarak topladığınız atıkları gerekli atık merkezlerine bırakarak geri dönüşüm sürecinde üzerinize düşen görevi tamamlayabilirsiniz.

 

Octovan ile Doğaya Zarar Vermeden Taşının

Octovan olarak lojistik sektöründeki atığı geri dönüşümlü ürünlerden kullanmak bizim önceliğimiz. Dünyamızı temiz tutmak, onu korumak için çalışıyoruz. Taşıma işlemlerimizde geri dönüşümlü ve defalarca kullanmaya müsait “Octobox” kutularımız ile hizmet vererek geri dönüşüme katkı sağlamaktayız. Taşımalarımızda, ağaçların kesilerek yapıldığı tek kullanımlık karton kutular yerine; geri dönüşümlü atık plastiklerden üretilen ve defalarca kullanılabilen Octobox kutularımıza yönlendiriyoruz. Karton taşıma kutularından çok daha kullanışlı ve uzun ömürlü olan Octobox kutular su geçirmez, sert plastik yapısı ile korunaklı ve dayanıklıdır. Taşıma esnasında “Kutunun altı açılır mı?” derdini ortadan kaldırır. Kendinden kitlenebilen kapakları vardır. Karton kutuda kullanacağınız bant israfını da önleyen çevre dostu bir kutudur.

Siz de nakliye ihtiyacınızı premium kutularla karşılarken doğaya katkıda bulunmak istiyorsanız 0850 305 16 90 numaralı Octovan müşteri hizmetlerini aramanız ve talebinizi iletmeniz yeterlidir.

Bugünkü yazımızda geri dönüşüme ve evimizde geri dönüşümü nasıl kolay bir şekilde uygulayabileceğimizden bahsettik. Görüş ve önerileriniz için bize sosyal medya veya diğer iletişim kanallarımızdan kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bir sonraki yazılarımızda görüşmek üzere…