Kırılacak Eşya Paketleme Teknikleri

0
2391

Taşınırken aklımıza takılan en önemli konulardan bir tanesi de kırılacak eşyaların nasıl taşınacağı konusudur şüphesiz! Peki kırılacak eşyalar olarak nitelendirdiğimiz eşyalar nelerdir? Örnek vermek gerekirse cam, porselen, kristal ve seramik eşyalar diyebiliriz. Sizin de bildiğiniz gibi her ne kadar bu eşyaların büyük bir bölümü mutfakta kullandığımız araçlar olsa da hemen hemen hepsinin yeme ve içme işlerinde bizlere yardımcı olduğunu görebiliyoruz. Mutfak malzemelerinin dışında da kırılacak eşyalarımız var tabii ki! Örnek vermek gerekirse aynalar tamamıyla farklı bir gruba dahildir. Ancak genel olarak kırılacak eşyaların mutfak eşyalarından oluştuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kırılacak eşyalar sıfatının ilginç bir geçmişi var diyebiliriz aslında. Birçok nakliyat firması taşıdığı eşyaları özensiz ve hızlı bir şekilde taşımak istediği için yukarıda bahsettiğimiz çok daha kolay kırılabilen eşyalar taşınma işleminin sonunda kırık bir şekilde müşteriye teslim edilmiş. Bu gelenekten yola çıkarak da nakliyat firmaları kırılabilecek eşyaları daha korumalı bir şekilde paketlemeye ve taşımaya başlıyor. Aslında kırılacak eşya tanımı bir uyarı, önlem anlamı taşıyor. Daha hassas olan eşyaların paketlenirken daha korumalı ve özenli bir şekilde paketlere yerleştirilmesi gerektiği, eğer bu önlemler alınmazsa eşyaların kırık bir şekilde müşteriye teslim edilebileceği vurgulanmak isteniyor.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Bu konuda da her zaman olduğu gibi, Octovan yanınızda! En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan, kırılacak eşyalarınızı hasar güvencesi ile istediğiniz noktaya taşıyor. Profesyonel taşıma ekipleriyle müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşıyan Octovan, sabit fiyat garantisi ile taşınma günü sürpriz yaşamanıza engel oluyor. Değerli eşyalarınızın taşınması için de Octovan’ı tercih edebilirsiniz. Parça eşya taşıma hizmeti ile istediğiniz eşyayı en güvenli ve en hızlı bir şekilde belirttiğiniz noktaya ulaştıran Octovan’a web sitesi ve mobil uygulama üzerinden ya da 0850 305 16 90 numaralı telefondan ulaşabilir ve dakikalar içinde fiyat alabilirsiniz. Taşınma sırasında yaşayabileceğiniz her türlü sorun için çağrı merkezi ile sürekli yanınızda olan Octovan, taşınırken kafanızın rahatlamasını ve sadece yeni evinize odaklanmanızı sağlar.

Paketleme İçin Gerekli Malzemeler

Paketleme işlemi için elinizde bazı malzemelerin bulunması gerekiyor. Paketleme işlemlerini eksiksiz ve sağlam bir şekilde yapabilmek için şu malzeme listesine ihtiyacınız olacak:

  • Eşya büyüklüklerine göre koliler
  • Paketi kapatabilmek için koli bandı
  • Ambalaj kağıdı, gazete kağıdı veya kağıt havlu
  • Değerli eşyalarınızı paketleyecekseniz balonlu naylon tercih edilebilir.
  • Koli içerisinde hangi eşyaların bulunduğu belirten bir not için yapışkan kağıt ve kalem

Taşınmaya karar verdiniz, kırılacak eşyalarınızı paketlemek için gerekli bütün malzemeleri temin ettiniz. Peki paketleme işlemini yaparken nelere dikkat edeceksiniz? Bildiğiniz gibi sadece gerekli malzemelere sahip olmak sorunsuz bir taşınma olacağı anlamına gelmemektedir. Özellikle kırılacak eşyaların paketlenmesi sırasında dikkat etmeniz gereken püf noktalar ve bazı önemli teknikler bulunmaktadır. Yanlış bir paketlemeyle en sevdiğiniz takımların zarar görmesine neden olabilirsiniz. İşte kırılacak eşya paketleme sırasında kullanabileceğiniz yöntemler ve püf noktalarının detayları… İlk dikkat etmeniz gereken konu eşyalarını taşımak için nasıl bir paket seçeceğinizdir. İşte paket seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:

Orta boy çift oluklu kolileri tercih edebilirsiniz. Taşımada kolaylık sağlar ve eşyalar kolay bulunur. Tabaklarınızı tek tek kağıtlara sarın ve koliye dik olarak yerleştirmeye özen gösterin. Bardakların içlerine yerleştirdiğiniz kağıtlardan daha çoğunu bardakların dışını sarmak için kullanın.

Eşyalarınızı koliye yerleştirmeden önce kolinin altına gazete ya da havlu kağıtları yerleştirerek koruma alanı oluşturun. Bu koruma alanını oluşturduktan sonra önce büyük tabak ve porselenleri yerleştirin. İlk sıra dolduktan sonra her kat ve boşluklara kağıt yerleştirmeyi unutmayın. Kolinin üst bölümüne doğru daha küçük ve hafif eşyaları yerleştirin ve alttaki eşyaların zarar görmesini engelleyin.

Koliniz tamamen dolduğunda üst bölümü de kağıtlarla doldurarak ek koruma bölümü oluşturmayı unutmayın. Hem alt hem de üst bölgede koruma alanları, orta kısımda da eşyalarınız yer alacaktır.

Koli ile işiniz bittiğinde mutlaka yapmanız gereken şeylerden bir tanesi de kolileri etiketlemeye özen göstermektir. Özellikle kırılacak eşyaların bulunduğu kolilerin her bölümüne uyarıcı notlar yapıştırın ve içindekiler hakkında taşıyıcılara bilgi verin.

Paketleme yaparken dikkat etmeniz gereken konulardan bir tanesi de kolilerin çok ağır olmamasıdır. Ağır koliler hem taşıma anlamında problem yaratır hem de başka eşya veya kolilerde hasarların oluşmasına neden olur.

Kırılacak eşyalar nasıl paketlenir?

Kırılacak eşya paketlemenin normal bir eşyayı paketlemekten çok daha fazla özen ve emek istediğini daha önce de belirttik. Kırılacak eşyaları paketlemek için bazı püf noktaları mevcut. Eğer bu püf noktalara dikkat ederseniz, sizin için değerli olan eşyaların zarar görmemesini de sağlamış olursunuz.

Daha çok değer verdiğiniz eşyaları (yemek takımları, porselen takımları vs.) birden çok ambalaj kağıdı ile sarın ve bu eşyaları tek bir kolide taşımaya özen gösterin. Kolinin kalan diğer tüm boşluklarını ambalaj kağıtları ile sıkı sıkı doldurun. Kolinin içine yerleştirdiğiniz kırılacak eşyanın hareket etmemesi sağlam bir şekilde taşınması açısından büyük önem taşıyor. Ek olarak, kırılacak eşyaların paketlenmesinde koli ne kadar ağır olursa içindekilerin kırılma riski o kadar artar ve zarar görme ihtimali yükselir. Bu yüzden kırılacak değerli eşyaların taşınması için büyük kolileri tercih etmemeye özen gösterin.

Eğer kırılabilecek değerli eşyalarınızı kargo firmasına vermeyi planlıyorsanız, paketleme esnasında alacağınız önlemleri bir seviyeye çıkarmanızı önemle tavsiye ediyoruz. Bildiğiniz gibi kargo şirketleri taşıma işlemini yaparken çok daha dikkatsiz hareket ediyorlar ve bir koli birden fazla kez araca yüklenip indiriliyor. Bunun anlamı da kolinizin çok fazla darbeye maruz kalacağı anlamına gelmektedir. Bu sebeplerden dolayı kargoya vereceğiniz kolileri koli bantları yardımıyla iki üç kat daha sağlam paketlemenizde fayda var.

Kırılacak eşyalarınızı korumak için tercih edebileceğiniz bir diğer teknik de kırılacak eşyalar için hazırladığınız koliyi daha büyük bir kolinin içine koyarak yine kalan boşlukları ambalaj kağıdı ya da balonlu naylonlarla kapatmaktır. Bu önlemleri alarak kırılacak değerli eşyalarınız için fazladan bir güvenlik önlemi daha almış olursunuz.

Bu paketleme teknikleri ve püf noktalarını taşınırken bütün eşyalarınız için kullanabilirsiniz. Daha fazla önlem almak eşyalarınızın daha az zarar görmesi bakımından bir avantaj sağlamaktadır. Örnek olarak biblo, ayna, vazo ve bunun gibi değerli kırılabilecek eşyalarınızı taşınırken ne kadar fazla önlem alabilirseniz eşyalarınızı sardığını gibi bulabilme şansınız artar.

Paketlemede kullanabileceğiniz eşyalar

Taşınırken kolilerin dışında eşyalarınızı koyabileceğiniz eşyalar da bulunmaktadır. Taşınırken kolilere yer açmak ve alandan tasarruf etmek için evinizde bulunan tencerelerin içlerine de eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Tencere içlerine ambalaj kağıdına sararak yerleştireceğiniz küçük cam eşyalar, bardak ve bardak altlığı gibi, güvenle yeni evinize taşınacaktır. Kırılacak eşyalarda bir tercih yapmak durumunda kalırsanız daha çok fincanları tencere içine yerleştirmenizi tavsiye ederiz. Ancak tencerelerin içine ne sığıyorsa onları da yerleştirebilirsiniz. Bu işlemleri tamamladıktan sonra bu tencereleri de kolilere yerleştirerek boşlukları ambalaj ya da gazete kağıdı ile doldurabilirsiniz.