Kentsel Dönüşüm İçin KDV İndirimi

0
497

Kentsel dönüşümde riskli yapılar ile ilgili KDV indirimi yapılmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda, katma değer vergisi yüzde18’den yüzde 1’e düşürüldü. Alınan bu karar ile riskli yapıların yeniden dönüşüm sürecine daha hızlı ve kolay bir şekilde girebilmesinin önü açıldı.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Türkiye’de yer alan riskli yapılar için dönüşüm projeleri kapsamında taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanlarında yapılacak konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinde katma değer vergisi artık yüzde 1 olarak tahsil edilecek.

Riskli Yapılar İçin Yeni Dönem

Mal ve Hizmetlerde Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Karar’da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Karar’ı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Alınan karar doğrultusunda, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların yer aldığı bölgelerde dönüşüm projeleri kapsamında taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanında inşa edilecek konutlar için taahhüt işlerine yönelik KDV oranı yüzde 1’e çekildi. Devreye alınan bu indirim ile riskli yapıların hızlı ve kolay bir şekilde kentsel dönüş sürecine girmesi hedeflendi.

Taşınmaz maliklerinin müteahhitlere arsa payı vermeden dönüşüm projelerini doğrudan kendileri yaptırarak aynı alanda konut inşa etmek istemeleri ve bunun için müteahhitlerden inşaat taahhüt hizmeti almaları durumunda, bu hizmetler için genel oranda yüzde 18 KDV talep ediliyordu. Fakat alınan karar ile birlikte, başta deprem olmak üzere afet risklerine karşı mutlaka kentsel dönüşüm sürecine dahil olması gereken konutlar ile ilgili kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapamayan riskli yapı sahipleri için de vergi indirimi imkanı sağlanmış oldu.

Octovan’ın Ayrıcalıklar Dünyası

Eğer riskli yapılar grubuna dahil olan bir evde oturuyorsanız ve KDV indiriminden de faydalanarak kentsel dönüşüm sürecine dahil olmak istiyorsanız nakliyat hizmetlerine ihtiyaç duyacaksınız demektir. Güvenli, sorunsuz ve kaliteli nakliyat hizmeti alabilmek için ise doğru nakliyat firması seçimi yapmak gerekmektedir.

Doğru nakliyat firması seçimi yapmak için ise tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır. Hizmet almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi bulunmaktadır. Ek hizmet talep edilmediği sürece teklif edilen fiyat kesinlikle değişmemektedir. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolamadan evden eve nakliyat hizmetine kadar tüm nakliyat hizmetleri ile yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır. Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır.

Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.