İstanbul Asansörlü Nakliyat ve Öne Çıkan Özellikleri

0
714

Türkiye’de son yıllarda popülerliği artan ve özellikle büyük şehirlerde sık sık görmeye başladığımız asansörlü nakliyat hizmeti, güvenli taşıma sağladığı gibi ev taşıma işlemlerinin hızlı ve kolay bir şekilde tamamlanmasını sağlamaktadır. Yüksek katlı binalar ya da giriş ve merdiven boşlukları eşya taşımak için uygun olmayan binalara eşya taşımanın en güvenli ve kolay yöntemi asansörlü evden eve nakliyat hizmetidir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İstanbul asansörlü nakliyat belki de asansörlü nakliyat hizmetinin en çok talep edilen hizmetlerinden bir tanesidir diye biliriz. Eğer binanız içerisinde asansör bulunmuyor ise ya da bina yönetimi asansör ile eşya taşınmasını kabul etmiyor ise ve 3. kattan daha üst bir kata taşınmayı planlıyorsanız eşyalarınızın zarar görmemesi için İstanbul asansörlü nakliyat hizmetini tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Ek olarak, asansörlü nakliyat hizmetine ihtiyaç duyulup duyulmayacağına nakliyat firması ile birlikte karar vermenizi tavsiye ediyoruz.

Hangi Şartlarda Asansörlü Nakliyat Kurulabilir?

Asansörlü nakliyat hizmetinin kullanılabilmesi için evinizin bulunduğu konum ve eşyaların taşınacağı pencere ya da balkonun uygun olması gerekmektedir. Ek olarak, pencere ve balkonun eşya taşıma işlemlerine uygun olmasının yanı sıra apartman önünde modüler asansörün kurulabilmesi için uygun bir alan olması gerekmektedir. Bazı durumlarda apartman önünde yer alan herhangi bir engel veya mahalledeki trafik akışı asansör kurulumuna engel olabilmektedir.

İstanbul asansörlü nakliyat hizmetinden faydalanıp faydalanamayacağınızı öğrenmek için apartmanınızın ve sokağınızın detaylı resimlerini nakliyat firması ile paylaşabilirsiniz. Eğer nakliyat firması ile detayları paylaşmadan asansörlü nakliyat hizmeti talep ederseniz, asansör kurulumu yapılamayabilir ve siz de hizmet almadan ek ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden nakliyat firmanız ile bu detayları görüşmeden ek hizmet talep etmeyin.

Asansörlü Nakliyat İle Hangi Eşyalar Taşınabilir?

Hangi eşyaların taşınabileceği konusunda en belirleyici etken asansörün kurulacağı bölgenin genişliğidir. Asansörlü nakliyat işlemleri için asansör kurulumu genellikle balkon, çift açılır pencerelere ya da son dönemde popüler hale gelen Fransız balkonlara yapılmaktadır.

Eğer taşıma asansörü balkona kurulacak ise balkon kapısından geçebilen tüm eşyalar asansör aracılığı ile taşınabilmektedir. Fakat balkon kapınız plastik doğrama bir malzemeden yapılmış ise taşıma asansörü ile taşınması gereken büyük ve geniş beyaz eşyalar, koltuk takımları bu dar kapıdan geçemeyecektir. Böyle bir durumda da, en ağır eşyalar yine merdivenlerden indirilmek zorunda kalacaktır.

Eğer evinizde Fransız balkon var ise ya da pencerenin her iki bölümü de açılabiliyorsa büyük bir ihtimalle eşyalarınızın tamamını asansörlü nakliyat hizmeti ile taşıtabilirsiniz. Bunun dışında, eşyaların taşınabilmesi için evde bulunan herhangi bir pencere taşıma sonuna kadar sökülüp taşıma işlemleri bittikten sonra tekrar takılabiliyor.

Balkonunuz ya da pencereleriniz dar ve küçük ise farklı alternatiflerin de bulunduğunu not edin! Son olarak da rüzgarlı günlerde asansörlü nakliyat hizmeti almanızı önermiyoruz. Esen sert rüzgar neden ile bazı eşyalar asansörden düşerek hem maddi zarar oluşabilir hem de insanların can güvenliğini tehlikeye atabilirsiniz.

İstanbul Asansörlü Nakliyat Fiyatları

İstanbul evden eve nakliyat için Türkiye’nin en önemli merkezidir, ancak asansörlü nakliyat hizmetinde İstanbul başı çeken şehir değildir. Örnek olarak İzmir ve Adana illerinde asansörlü nakliyat hizmeti standart bir hizmete dönüşmüşken İstanbul evden eve nakliyat hizmetleri için hala bir ek hizmet olarak görülmektedir. İstanbul’da şehrin nüfusuna ve sektör büyüklüğüne kıyas ile çok az sayıda modüler asansör hizmeti talep edilmektedir. İstanbul’da asansörlü nakliyat hizmeti talep ederseniz müsait asansör arası bulamayabilirsiniz doğal olarak.

İstanbul asansörlü nakliyat fiyatları 800 TL ile 1500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Doğal olarak İstanbul’da asansörlü nakliyat hizmeti fiyatları diğer illere oranla daha pahalıdır. Bu durumun temel sebebi hizmet veren firma sayısının az olması ve hizmete çok fazla talep olmasıdır. Ek olarak, asansörlü nakliyat hizmeti fiyatları asansör aracının oturduğunuz yere kadar ne kadar yakıt yakacağı ile orantılı olarak da değişiklik göstermektedir.

Hangi İlçelerde İstanbul Asansörlü Nakliyat Hizmeti Alınabilir?

Asansörlü nakliyat hizmetinin ücretini ödemeniz durumunda istediğiniz her İstanbul ilçesinde asansör kurulumu ve eşya taşıma hizmeti alabilmektesiniz. Fakat, İstanbul’da asansörlü nakliyatın yoğunluk olarak kullanıldığı bölgeler mevcuttur. En çok asansörlü nakliyat hizmetinin kullanıldığı ilçelerin başında Beylikdüzü gelmektedir.

Çok sayıda yüksek katlı binaları bulunan ve yük asansörlerinin olmaması nedeni ile Beylikdüzü evden eve nakliyat için çok yoğun olarak asansörlü nakliyat hizmeti tercih edilmektedir. Beylikdüzü ilçesinden sonra ise en çok asansörlü nakliyat hizmetinin talep edildiği ikinci ilçe de Ataşehir’dir. Ataşehir de yüksek katlı binaların olduğu bir ilçedir. Ataşehir evden eve nakliyat için de asansörlü nakliyat hizmeti çok kullanılmaktadır.

Asansörlü Nakliyat Hizmetinin Avantajları

Asansör yardımı ile yapılan eşya taşıma işlemlerinde çok daha rahat bir taşınma deneyimi sunmaktadır. Bu sayede çalışan işçiler çok daha az yorulacağı için daha aktif ve özenli bir şekilde çalışırlar. Ek olarak, eşyalarınız merdivenden taşımaya göre çok daha az zarar görmüş olur. Asansörlü nakliyat hizmeti ile taşınmanız çok daha kısa sürede tamamlanırken, komşular ve çevreyi daha az rahatsız etmiş olursunuz.

Taşınma sürecinde merdiven boşluklarının hasar görmesi gibi sıkıntılar yaşamazsınız, bu sayede de apartman yönetimi ile olumsuz diyaloglar yaşanmasına engel olursunuz. Ek olarak, birkaç eşya taşımak veya binadan çıkartılamayan büyük ve ağır eşyalar için vinç kiralamak bazen çok daha ucuza gelebilmektedir. Taşınırken vinç seçeneğini de nakliyat firması ile görüşmenizi tavsiye ediyoruz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.