İkinci El Konut Satışları Yükselişte!

0
567

Türkiye’de ev satın almak isteyenlerin ilk tercihi ikinci el konut seçenekleri oldu. Gayrimenkul fiyatlarının hızlı bir şekilde yükselmesi ile birlikte sıfır konut alma hayalleri suya düşen aileler, rotasını ikinci el konut seçeneklerine çevirdi. Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Covid-19 salgını ile birlikte konut satışları, 6 aylık aradan sonra yükselişe geçti.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Mart 2021 ikinci el konut satışları Mart 2020 dönemine kıyas ile yüzde 2,4 artarken, 6 aylık aradan sonra da yıllık bazda ilk kez yükseldi. TÜİK konut satış istatistiklerine göre, Türkiye’de toplamda geçen ay 111 bin 241 konut satışı gerçekleştirildi. Mart 2021’de satılan konut sayısı Şubat ayına kıyasla yüzde 36,95, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2,4 artış gösterdi.

Pandemi ve bankaların sunduğu yüksek faiz oranlarına rağmen Mart 2021’de konut satışları, 6 aylık aranın ardından yıllık bazda ilk kez yükseliş yakaladı. Türkiye genelinde konut satışlarında Eylül 2020’de yüzde 6,9, Ekim 2020’de yüzde 16,3, Kasım 2020’de yüzde 18,7, Aralık 2020’de yüzde 47,6, Ocak 2021’de yüzde 31,5 ve Şubat 2021’de yüzde 31,6 azalma yaşanmıştı.

İkinci El Konut Satışları Sonradan Açıldı

Banka faizlerinin çok yüksek olduğu, dövizin sürekli olarak arttığı ve Covid-19 salgın sürecinin olumsuz etkilediği gayrimenkul sektörü büyük daralma yaşamasına rağmen Mart ayında satışlarda yükseliş yaşandı. İkinci el konut satışlarının yükselmesindeki en önemli nedenler geçtiğimiz ay büyük dalgalanmaların yaşandığı döviz piyasasından elde edilen karlar ve hafta sonu kısıtlamalarının dönemsel olarak gevşetilmesi gösterildi.

Faiz oranlarının aylık yüzde 1,5 civarında kalacağı şeklindeki görüşün, ipotekli satış rakamlarında çok net bir şekilde gözlemlendiği belirtilirken, inşaat firmaları tarafından düşük faiz olanakları ile sunulan kampanyaların da yaptığı etki ile sıfır konut satışı Mart 2021’de yıllık bazda yüzde 2,1 azalarak 33 bin 365’e geriledi.

Bitmiş ve hazır konutlar, dövizdeki ani yükselişi değerlendirerek kar elde etmek amacı ile satış yapan yatırımcıların en çok güvendiği adres oldu. Dövizden elde edilen nakit, otomatik olarak ikinci el konut satışlarına yönlendi ve ikinci el konutların satışı yüzde 4,4 artış yaşanmasına neden oldu. Ancak genel tablo göz önünde bulundurulduğunda ilk çeyrekte sektörde çok büyük bir daralma yaşandı.

Gayrimenkul sektöründe önümüzdeki aylardaki satış miktarlarının bankaların sunduğu faiz oranları, döviz ve Covid-19 salgının etkileri doğrultusunda şekillenmesi öngörülüyor. Ancak pandeminin etkilerinin artarak devam etmesi ve yasakların daha sıkı uygulanmaya başlaması nedeni ile Mayıs ve Haziran aylarında da konut satışların düşük seviyede seyretmesi öngörülüyor.

Octovan Dünyası Sizi Bekliyor!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Bahçeşehir Evden Eve Nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…