Hangi İlçelerde Konut Satışı Arttı?

0
580

Dünyada ve Türkiye’de yaşanan ekonomik krize rağmen konut satışı önemli ölçüde yükselen yerler oldu. Özellikle İstanbul’un bazı ilçelerinde yaşanan konut satışı artışı dikkat çekti. Peki İstanbul’un hangi ilçelerinde konut satışı artış gösterdi? Yazımızda, 2021 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’daki konut satışı en çok artan ilçeleri listeledik. Eğer siz de hazırsanız bu ilçeleri birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Konut satışları ile ilgili yapılan bir çalışmada, İstanbul’da 2021 senesinin ilk çeyreğinde 51 bin 602 konut satışı yapıldığı açıklandı. Bu konutların 10 bin 155’nin ise ipotekli olarak satıldığı belirtildi. İstanbul’un en büyük ilçelerinden Esenler İlçesi’ndeki konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 37,7 azaldı. Öte yandan yabancılara yapılan konut satışlarının yüzde 50.8’i ise İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’da Şubat ayındaki konut fiyatları ise bir önceki yıla göre yüzde 28 artış gösterdi.

Rakamlarla İstanbul Konut Satışı Değerleri

İstanbul genelinde gerçekleşen konut satış istatistiklerinin bir önceki yılla karşılaştırmalı olarak verildiği raporda; İstanbul’da 2021 yılının ilk çeyreğinde 51 bin 602 konut satışı gerçekleştirildi. Gerçekleşen konut satışlarının yüzde 71.8’i ikinci el, yüzde 28.2’si ise sıfır konut satışları olarak kaydedildi. Bu döneme toplam konut satışlarında 2020 yılının ilk çeyreğine göre yüzde19,1 azalış gerçekleşti. İkinci el konut satışlarında yüzde 14.7, sıfır konutlarda ise yüzde 28.4 azalma meydana geldi.

İpotekli Konut Satışı Azaldı

2020 yılının ilk çeyreğinde toplam konut satışlarının yüzde 37.2’si ipotekli olarak yapılırken, 2021 yılının aynı döneminde ipotekli konut satışlarının oranı yüzde 19.7 olarak kayıtlara geçti. Bu süreçte ikinci el ipotekli konut satışında ise yüzde 52.1 azalma yaşandı. Bunun yanı sıra sıfır ipotekli konut satışında ise yüzde 68 azalma kaydedildi.

Konut Satışı En Çok Artan ve Azalan İlçeler

İstanbul’da ilçelere göre konut satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine oranla sadece Beykoz (yüzde 27,7), Zeytinburnu (yüzde 12,8), Bakırköy (yüzde 5.4), Büyükçekmece (yüzde 3.5) ve Üsküdar (yüzde 1.5) ilçelerinde konut satış artışı yaşandı. Konut satışlarının en fazla düştüğü beş ilçeler ise sırası ile; Esenler (yüzde 37.7), Gaziosmanpaşa (yüzde 32.5), Sultangazi (yüzde 32.5), Ümraniye (yüzde 31.7) ve Sancaktepe (yüzde 31) oldu.

YabancıSatışların Yarısında Fazlası İstanbul’da

2021 yılının ilk çeyreğinde İstanbul’da yabancılara toplam 5 bin konut satışı yapıldı. Türkiye’deki toplam konut satışlarının yüzde 19.6’sı İstanbul’da yapılırken, yabancılara yapılan toplam konut satışlarının yüzde 50.8’inin İstanbul’da olması dikkat çektş. Bu süreçte konut satışları 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 6.5 oranında düşerken, 2019 yılının aynı dönemine göre ise yüzde 16.3 artış gösterdi.

İkinci El Konut Fiyatları Arttı

İstanbul’da 2021 Şubat ayından itibaren değerlendirme yapıldığında sıfır konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artış gösterirken, ikinci el konut fiyatları yüzde 28 arttı. Aynı dönemde Türkiye genelinde sıfır konut fiyatları bir önceki yıla oranla yüzde 32 artış gösterirken, ikinci el konut fiyatları ise yüzde 31 oranında arttı.

Octovan Ayrıcalıkları Sizi Bekliyor!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Bağlarbaşı Evden Eve Nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…