Fek Yazısı Nasıl Alınır?

0
995

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin dört gözle beklediği fek yazısı bankaya olan kredi borcunun tamamlandığını ve ev üzerindeki ipoteğin kaldırılabileceğini ifade etmektedir. Peki fek yazısı nedir?

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Konut kredisi ile alınan konutun borçlarının tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından konut sahibine verilen resmi belgeye fek yazısı denmektedir. Fek yazısında ek olarak, banka kredi ödemeleri sona eren kişiye ait konutun ipoteğinin kaldırıldığını gösteren bilgiler bulunmaktadır.

İpotek Kaldırma Yazısı

Konut taksit ödemelerinin sona ermesinin ardından konut üzerindeki ipoteğin kaldırılması için fek yazısına ihtiyaç duyulmaktadır. Fek yazısı almak için ise bankaya dilekçe vermek  gerekmektedir. Ancak konut üzerindeki ipoteği kaldırmak için sadece bankadan alınan fek yazısı yeterli olmamaktadır. Bankadan yazı alındıktan sonra fek yazısının noterde onaylatılması ve en geç bir yıl içinde Tapu Sicil Müdürlüğü’nde sicile kaydettirilmesi gerekir.
Tapu Sicil Müdürlüğü’nde yapılan ipoteğin fek edilmesi işlemi, konut kredisi ile alınan konutun üzerindeki ipoteğin resmi olarak tapudan kaldırılmasını sağlamaktadır.

Fek Yazısı İçin Gerekli Belgeler

Yazımızın ilk bölümünde de altını çizdiğimiz gibi, fek yazısı, konut kredisi kullanarak ev satın alan bireylerin kredi borçlarının tamamını ödemesinin ardından kredi kullanılan bankadan alınmaktadır. Banka tarafından verilen ve konut üzerindeki ipoteğin kaldırıldığını gösteren fek yazısının alınabilmesi için bazı belgelerin sunulması istenmektedir. Fek belgesi için gerekli olan belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  1. İpotek edilecek taşınmaz mala ait varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numaralarını gösteren belge sunulmalıdır. Eğer belge bulunmuyor ise malikin sözlü beyanı da geçerli sayılmaktadır.
  2. Yetkili temsilcinin ya da alacaklı ile borçlunun fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaportu veya avukat kimliği, gerçek kişiler için T.C. kimlik numarası, tüzel kişiler için ise vergi numarası sunulmalıdır.
  3. Son altı ay içinde çekilmiş olması şartıyla 6×4 cm ebatlarında vesikalık fotoğraf gerekmektedir. Fotoğraflar alacaklı için iki, borçlu için ise bir adet olmalıdır.

Octovan ile Ayrıcalıklı Hizmet 

Fek yazısını aldıktan sonra evinizin üzerindeki ipoteği kaldırarak rahat bir nefes alabilirsiniz. İsterseniz kredi borçları biten evinize taşınabilir ya da evinizi kiraya verebilirsiniz. İpoteğin kaldırılmasının ardından nakliyat hizmetlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Güvenli, sorunsuz ve kaliteli nakliyat hizmeti alabilmek için ise doğru nakliyat firması seçimi yapmak gerekmektedir.

Doğru nakliyat firması seçimi yapmak için ise tek yapmanız gereken internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden Octovan’a ulaşmaktır. Hizmet almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi bulunmaktadır. Ek hizmet talep edilmediği sürece teklif edilen fiyat kesinlikle değişmemektedir. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolamadan evden eve nakliyat hizmetine kadar tüm nakliyat hizmetleri ile yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.