Evden Eve Taşıma Şirketleri İle Taşınma İşlemleri Nasıl Yapılır ?

8
2624

Günümüzde evden eve taşıma işlemleri çok sık yapılan ve rekabetin  fazlasıyla yoğun olduğu bir alandır. Önem verdiğiniz eşyaların başka bir yere taşınırken güvenli, sağlam ve sorunsuz bir şekilde taşınması çok önemlidir. Bu alanda  konuda yaşanabilecek olumsuz durumlar müşteri tarafında fazlasıyla olumsuz durumlar ortaya çıkarabilir.  Eşyaların nasıl paketleneceği ve dağıtılacağı, zaman yönetimi gibi taşınma süreçlerini plan program çerçevesinde yürütülmesi çok önemlidir.

Bu noktada taşıma işlemlerini gerçekleştirirken profesyonel bir nakliyat firması ile çalışmak çok daha güvenilir olacaktır.

octovanasorbanner

Şimdi sizlere “ Evden eve taşıma şirketleri ile taşınma işlemleri nasıl yapılır ? ” bunlardan bahsedeceğiz.

İlk olarak bir plan hazırlanmalı

Eşyalarınızı bir yere taşımadan önce ne zaman taşınacağınız ile alakalı tarihleri belirlemenizde fayda var. Hangi gün ve saatleri seçeceğiniz de bu noktada çok önemli. Seçeceğiniz firmanın zaman konusunda sizler için esnek olmasında fayda var. Bazı taşıma işlemleri hem konuma göre hem de eşyaların çokluğuna göre uzun süreli olabilir. Hangi eşyaların ilk önce taşınması gerektiği ile ilgili bir liste çıkartılabilir. Hatta kendi özel ve değerli eşyalarınızı veya emanet edemeyeceğiniz derecede önemli olan eşyaları kendinizin paketleyip götürmeniz sizler için daha iyi olabilir.

plan-yapmak

Taşıma öncesi ekspertiz hizmeti almak nakliyat sektöründe fazlasıyla  önem arz eder. Firmalar verdikleri bu hizmetler sayesinde daha planlı ve programlı çalışmakta ve müşterinin istediği saatte eşyaların teslimini yapabilir. Ekspertizler işlem yapılacak yeri inceleyip, incelemeden detaylı bir rapor çıkartarak tüm süreç boyunca gerçekleşecek nakliyat planını ortaya çıkartır. Bu sayede daha hızlı ve güvenilir bir taşıma gerçekleşir.

Nakliyat Sözleşmesi

Taşıma işlemleri öncesi plan-programlar yapılıp, ekspertiz hizmeti gerçekleştikten sonra bir nakliyat sözleşmesi hazırlanmalı. Sözleşmenin şeffaf olması, işlem tarihlerinin net olarak belirlenmesi, sözleşmede yazan ücretin net olarak belirtilmesi, hangi araçların kullanılacağı, sorun olması durumlarında ne tür çözüm önerileri olacağı, tüketicinin hoşuna gitmeyen maddelerin içermemesi ve sorun olabilecek sorunların önceden halledilip gerekirse sözleşmeye eklenip iki tarafında razı olacak şekilde sözleşme imzalanmalıdır. Sözleşme hizmeti yapmayan firmalar varsa tüketici bazında güven ve sorun açısından problem yaşamamak amacıyla uzak durmak gerekir.

nakliyat-sozlesmesi

Eşyaların Paketlenme Süreci

Nakliyat işlerinde paketleme işlemleri yapmadan her firmanın kendine has sözleşmeleri olabilir. Paketleme ile ilgili maddeler firmadan firmaya farklılıklar gösterebilir. Paketleme konusunda müşterilerin firmaların işlerini kolay hale getirmesi iki taraf içinde daha iyi olur. Müşterinin hangi eşyaların ilk paketleneceğini belirtmesi, küçük eşyalarını önceden kendisinin ayırıp paketlemeler yapması, özelliklerine ve büyüklüklerine göre ayrı koliler hazırlanması taşınma süreci için çok daha hızlı ve sorunsuz gerçekleşmesine olanak sağlar.

esya-paket

Eşyaların Taşınma Süreci

Taşınma sürecinde firma yetkilileri ile ev sahiplerinin beraber hareket etmesi çok önemli. Taşınma süreci gerçekleşirken ev sahibinin çalışanlara karşı sıcakkanlı olması ve bazı ihtiyaçlarını karşılaması(yemek,su vb.) iki taraf içinde daha mutlu bir ortam oluşmasına sebep olur. Tüm eşyaların planlı bir şekilde yüklenip taşınması daha seri bir şekilde işlerin bitmesine olanak sağlar. Eşyaların götürüleceği yerin adresi şoföre açık bir şekilde verilmelidir. Her hangi bir problem çıkmaması için birinin arabaya eşlik etmesi firmalar açısından daha sağlıklı olur. Daha sonra yeni yerleşim alanına müşterinin istediği şekilde eşyalar yerleştirilmeli. Koliler düzgünce açılıp fazla kargaşa yaratmadan nereye konulacağı belli olması işlemlerin kısa sürmesini sağlar. Ev sahibi en son olarak eşyaları kontrol eder, hasar veya olumsuz bir durum varsa firmaya belirtir. Böylece tüm taşınma işlemleri tamamlanmış olur.

esya-tasima-sureci

 

Bu yazımızda sizlere “Evden Eve Taşıma Şirketleri İle Taşınma İşlemleri Nasıl Yapılır ? ” anlattık. Aklınızdaki sorular ve evden eve nakliyat fiyatları için web sitemizden ya da mobil uygulamamız üzerinden bilgi edinebilirsiniz.

8 YORUMLAR

  1. Ev taşıma şirketleri hakkında aklıma takılan tüm soruların yanıtlarını buldum. Teşekkür ederim

    • Merhaba Turgut Bey, öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Evden eve taşıma hakkında bir çok yanlış bilinen bilgi mevcut. Octovan olarak tüm konularda detaylı bilgiler sunarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz 🙂

    • Merhaba Metin Bey, tabi ki de yardımcı oluruz. http://www.octovan.com adresine girdikten sonra tek yapmanız gereken şey, eşyalarınızın boyutlarını belirtmek, taşınma mesafesini girmek. Ardından karşınıza sabit taşınma fiyatları çıkacak. İster kredi kartınızla isterseniz de nakit olarak taşınma sırasında ödemenizi yapabilirsiniz.

Comments are closed.