Evden Eve Nakliyat Planlaması Nasıl Yapılmalıdır?

0
1054

Evden eve nakliyat işlemlerinde, evini taşımak isteyen kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri “evden eve nakliyat planlaması nasıl yapılır?” sorusudur. Bu sorunun doğru cevabını bilmedikçe birçok aksaklıkla karşılaşılabilmesi mümkündür. Dolayısıyla bu yazımızda sizlere, evden eve nakliyat işlemi gerçekleştirdiği sırada nakliyat planlaması sırasında hata yapan kişilerin en çok atladığı durumlardan bahsedeceğiz. Keyifli okumalar!

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Uygun Bir Zamanda Rezervasyon Yapın

Evden eve nakliyat işlemi yapmak isteyen birçok kişi, rezervasyon gününde unuttuğu bir işi olduğu için, acilen bir yere yetişmesi gerektiği için vs. çeşitli sebeplerden dolayı nakliyat planlaması işleminde, kendisine büyük ölçüde stres yüklemektedir. Eşya taşıma işlemi bittiği anda eşyaları öylece bırakmak ya da sonra yaparım demek sadece kendinize ekstra bir iş yaratmaktadır. Nakliyat işlemi tabii ki de yorucu ve kimine göre biraz da sıkıcı bir işlem olarak nitelendirilir. Fakat emin olun eşya yerleştirme ve diğer işlemlerinizi zamanında yapmazsanız, nakliyatınız sizin için daha da yorucu bir hal alacaktır. Dolayısıyla işinizin olmadığı, kendinizi iyi hissettiğiniz bir güne randevu almanız evden eve nakliyat işlemini daha keyifli bir hale getirecektir.

evdenevenakliyatrezervasyon

Evinizin Durumunu Nakliyat Firmasına Bildirin

Evden eve nakliyat işleminizde yeni evinizin konumu ve durumu ile ilgili firma tarafından birkaç soru sorulmaktadır. Bu sorular, aynı zamanda ev taşıma fiyatınız için de değerlendirildiği için anlaşma öncesi, nakliyat firmaları tarafından sorulmaktadır. Fakat bazı nakliyat firmaları bunları sormamaktadır. Sizlere en büyük tavsiyemiz, çalışacağınız firmayı çok iyi araştırmanızdır. Çünkü sizlere evinizin durumunu sormayan bir firma sizi, nakliyat sonrasında hiç akıllara gelmeyen bir madde ile fazla fiyat isteme durumu ile karşı karşıya bırakır. Fakat evden eve nakliyat işlemi gerçekleştirmek istediğiniz firma olur da size bunları sormazsa bile siz mutlaka söyleyin. Nakliyat firması kötü niyetli olmasa bile profesyonel olmadığı için ve dolayısıyla hazırlıksız geldiği için size oldukça zaman kaybı yaşatır.

Evden eve nakliyat işleminizde firmanın hazırlıklı gelebilmesi için sorulan sorulara başlıca;

  • Evinizin oda sayısı,
  • Sokağınız, araç sığacak kadar geniş olup olmaması,
  • Eğer bir apartmansa, içinde asansör olup olmadığı,
  • Eşyaların kaçıncı kata çıkarılacağı,
  • Piyano, kasa gibi özenle taşınılması gereken eşyaların olup olmadığı

gibi sorular sorulmaktadır. Bu sorulara verdiğiniz yanıtlar sayesinde, nakliyat firması, evden eve nakliyat işleminizi sorunsuz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirmek için, gerekli ekipmanları ve gerekli nakliye eleman sayısını belirleyerek, hazırlıklı bir şekilde gelir.

evdenevenakliyatevkonumu

Anlaşılan Tüm Hususların Yazılı Olmasına Dikkat Edin

Aslında bu yazıdaki en can alıcı madde konuşulan ve anlaşılan şeylerin yazılı kanıtının bulunmasıdır. Evden eve nakliyat alanında ne yazık ki bazı profesyonel olmayan hatta kurumsal bile olamayan firmalar tarafından insanlara güvensizlik yayıldı ve hala yayılmaya devam ediyor. Bu yüzden her yazımızda üstüne basa basa profesyonel bir nakliyat firması nasıl bulunur gibi konulara değiniyoruz. Evden eve nakliyat işleminizi gerçekleştirdikten sonra daha önceden konuşulmayan herhangi bir sebepten dolayı fazla fiyat isteme gibi bir durumla karşı karşıya kalmamak için konuştuğunuz her maddeyi yazılı belge haline getirmelisiniz. Bu noktada detaylı bir sözleşme kağıdı işinize yarayacaktır. Vaktiniz varsa ne olur ne olmaz diye kağıttaki maddeleri okumanızı tavsiye ederiz. Yine o kağıt dışında konuşulan ve anlaşılan bir husus olduğu zaman mutlaka sözleşmenize eklemelisiniz.

Eşyalarınızı Doğru Şekilde Kolileyin

Eşya kolileme işlemi eşyalarınızın taşıma sırasında herhangi bir hasara maruz kalmaması için oldukça önemli bir etmendir. Eşyalarınızı doğru bir şekilde kolilemediğiniz takdirde taşıma işlemi sırasında yol bozuklarından ya da koli içinde boşluklar olduğu için ufak sallanmalarda kırılacak eşyaların hasar görmesi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Eşya kolileme işlemi için internet üzerinden aynı zamanda dilerseniz blog sayfamızdan birçok tüyo alabilirsiniz. Bu sayede evden eve nakliyat işleminiz için ayıracağınız bütçeden tasarruf edebilirsiniz. Fakat eşya kolilemeyle uğraşmak istemiyorum diyorsanız evden eve nakliyat işlemi gerçekleştireceğiniz firmanın kolileme ek hizmetinden kolaylıkla yararlanabilir ve bir ev dolusu eşyanın paketleme işlemi için zahmet etmezsiniz.

evdenevenakliyatesyakolileme

Evden Eve Nakliyat İşleminden Önce Yeni Eviniz İçin Yerleşim Planı Yapın

Son olarak evden eve yerleşim planı da en çok atlanan ama büyük oranda yarar sağlayan bir hayal etme işlemidir. Tek yapmanız gereken yeni evinize taşıdığımız eşyaları, evinize nasıl yerleştirmek istediğinizi düşünmek. Çünkü çoğu kişi nasıl olsa eski evimle aynı düzeni yapacağım ya da o sırada düşünür yaparım diyerek nakliyat planlaması işleminde yerleşim planına yer vermiyorlar. Fakat eşyalar yeni eve geldiğinde ve eşya sahipleri artık yeni evinde eşyalarıyla baş başa kalınca eşyaları nereye koyarsa koysun “acaba şu koltuğu şuraya koysam daha mı güzel olur ?” diye sormadan edemiyor. Dolayısıyla bir yığın eşyayla dekor stresine girmek yerine, önceden planlanmış bir yerleşme planına uymak, daha iyi sonuçlar verebilir.

evdenevenakliyatesyayerlesimplani

Bu yazımızda evden eve nakliyat planlaması nasıl yapılmalıdır sorusunun, elimizden geldiğince en önemli noktalarına değinmeye çalıştık. Evden eve nakliyat işleminiz için faydalı tavsiyeler vermiş olmayı umuyoruz. Evden eve nakliyat tavsiyeleri ve daha fazlası için blog sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.