Ekolojik Ev Nedir ve Neden Önemlidir?

0
1721

Son dönemde inşaat sektöründe adından en çok söz ettiren konuların başında ekolojik ev kavramı gelmektedir. Tüm yatırımcıların detaylı bir şekilde araştırdığı ve bilgi edinmek istediği ekolojik evlerin diğer evlerden ne gibi farklılıkları olduğunu ve neden ekolojik ev ihtiyacı bulunduğu konularını yazımızda inceledik. Peki ekolojik ev nedir ve özellikleri nelerdir? Eğer siz de hazırsanız bu önemli konuyu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Ekolojik ev bir diğer adı ile organik evler, enerji tasarrufuna dayalı olarak inşa edilmiş evlerdir. Ekolojik evler çevre dostu, enerjisini kendi üretebilen ve su ihtiyaçlarını da önemli ölçüde kendi başına karşılayan bir ev türüdür. Bu noktada ise ekolojik ev neden önemli? Sorusu akıllara geliyor doğal olarak. Bu soruyu şu şekilde cevaplayabiliriz.

Ekolojik Ev Neden Önemli?

Dünya nüfusu her geçen gün daha da artmaktadır ve nüfus artışına bağlı olarak sahip olduğumuz doğal kaynaklar da çok hızlı bir şekilde tükenmeye devam etmektedir. Böyle problemli bir tabloda tüm dünya insanları olarak doğal kaynakların çok daha verimli bir şekilde kullanılmasına katkıda bulunmamız gerekmektedir.

Doğal kaynakları duyarsız ve kontrolsüz bir şekilde tüketmeyi durdurarak doğayı kurtarmak ve yaşam alanlarımıza zarar vermemek için sürekli olarak farklı çözümler üretilmektedir. Bu aşamada inşaat sektörünün dünya insanlarına sunduğu en önemli çözümlerden bir tanesi de ekolojik ev projesi ve bu doğrultuda yapılan çalışmalardır. Tüm Dünya’da çok yoğun bir şekilde ilgi gören ekolojik ev kavramı doğal kaynakları en etkili şekilde kullanmamızı sağlayarak büyük bir fark yaratmaktadır.

Ekolojik Ev ve Özellikleri

Ekolojik ev kavramını klasik ev kavramından ayıran çok fazla özellik bulunmaktadır. Ekolojik ev konseptinde tüm enerji ve su ihtiyacı doğal yollar ile karşılanmaktadır. Bir evde ihtiyaç duyulan elektrikten ısınmaya kadar tüm enerji ihtiyaçları ekolojik ev sisteminde yenilenerek doğal kaynaklar çok daha verimli bir şekilde kullanılmaktadır. Ekolojik ev konseptinde elektrik enerjisi, rüzgar türbini ve güneş paneli gibi yöntemlerle üretilerek kullanılabilmektedir.

İhtiyaçların yine ekolojik yöntemler ile karşılandığı ekolojik evlerde kullanılan enerjiler yeniden kullanılabilir özelliktedir. Örnek olarak, en üst seviyede tasarrufun sağlandığı bu evlerde, yağmur suyu depolanır, lavabodan akan su arıtılarak, tuvalet giderlerinde ya da bahçe sulama işlemlerinde kullanılabilir. Ek olarak, ısınma ihtiyacı için jeotermal yöntemler ve güneş ısıtma sistemleri kullanılmaktadır.

Ekolojik Ev Yapım Süreci

Ekolojik ev konseptinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de bu evler inşa edilirken çevreye hiçbir şekilde zarar verilmemesidir. Çevre dostu olan bu evlerde inşaat sürecinde çevreye, doğal ortama kesinlikle zarar verilmez ve inşaat işlemlerinde kullanılan malzemeler insan sağlığına olumsuz etki yapan malzemeler olmamaktadır kesinlikle. Ekolojik ev inşasında kullanılan malzemeler arasında genel olarak doğal kil ve kireç bulunmaktadır. Ekolojik ev konseptinde iç mekanlarda boya yerine duvar kağıdı tercih edilmektedir.

Octovan Her Zaman Yanınızda

Eğer siz de artık ekolojik ev konseptine uygun yerlerde yaşamak isterseniz, evden eve nakliyat işlemleri için tek yapmanız gereken Octovan’a internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşmaktır. Fiyat al tuşuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan kısa formu doldurarak almak istediğiniz nakliyat hizmetinin detaylarını nakliyat firmaları ile paylaşmış olursunuz. Bu adımdan sonra Octovan çatısı altında hizmet veren nakliyat firmaları, almak istediğiniz hizmet için size fiyat teklifi sunarlar. Nakliyat firmaları fiyat teklifi sunarken kesinlikle diğer nakliyat firmalarının tekliflerini göremezler.

Bu yüzden nakliyat firmaları diğer nakliyat firmalarının önüne geçebilmek için en uygun fiyat teklifini sunmaya çalışırlar. Nakliyat firmalarının size yaptığı teklif arasından seçim yapmak da çok kolay! Octovan’da hizmet veren tüm nakliyat firmaları daha önce yaptığı işler için müşteri yorumları ve puan almaktadırlar. Size teklif sunan nakliyat firmalarının puan ve müşteri yorumlarını inceleyerek beklentilerinize en uygun nakliyat firmasını seçebilirsiniz. Nakliyat firması seçimini de yaptıktan sonra firma ile iletişime geçerek taşınma günü planlaması yapabilir ve yeni evinize güvenli ve hızlı bir şekilde taşınabilirsiniz.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.