Duşakabin Temizlik Tavsiye ve Püf Noktaları

0
1586

Yeni bir eve taşınırken dikkat edilmesi gereken konularından başında hijyen geliyor kuşkusuz! Özellikle taşındığınız ev yeni bir ev değil ve sizden önce başkaları burada yaşadıysa temizlik önlemlerinizi daha sıkı bir şekilde almanız gerekiyor. Salon, oturma odası, yatak odası ve çocuk odası gibi evin tüm alanları çok sıkı bir temizlik sürecinden geçmelidir mutlaka, ancak banyo ve mutfak gibi ıslak zeminlerin de yer aldığı alanlar daha yoğun bir şekilde bakteri üretebildiği için ekstra özen istemektedir. Yeni evinize taşınmadan önce banyonuzun temiz ve hijyenik olduğundan emin olmanızı tavsiye ediyoruz.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Banyoları en önemli parçalarından bir tanesi de duşakabinlerdir şüphesiz! Peki ekstra titizlik isteyen duşakabin temizliği nasıl yapılır, nelere dikkat etmek gerekir ve püf noktaları nelerdir? İşte tüm bu soruların detaylı yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz. Eğer taşınacağınız evde sizden önce başka birileri yaşadı ise Uzun süre temizlenmeyen duşakabinlerin tüm bölümlerinde sararmalar, küflenmeler ve kireçlenmeler olabilir. Yılların verdiği yıpranmışlık ve kullanım şeklinden ötürü meydana gelen bu hasarların tamamen giderilmesinin mümkün olmadığını hatırlatalım!

Evlerimizin en çok kullandığımız bölümleri duşakabinler oluyor ve bu nedenle de en çok kirlenen eşyalardan bir tanesi de duşakabinler oluyor. Bizleri en çok rahatsız eden konuların başında da sabun, ve şampuan artıkları, kireç ve su lekeleri gelmektedir. Temizlenen duşakabinlerde dahi oluşan mat görünüm ve kirli bir atmosfer oluşumu hepimizi oldukça rahatsız etmektedir. Böyle bir durumla karşılaşma şansımızı en aza indirmek için duşumuzu aldıktan sonra duşakabin temizliğini de unutmamamız ve duşakabini kuru bir şekilde bırakmaya çalışmamız gerekmektedir.

Duşakabim Temizliğinde Malzeme Seçimi

Belki de en önemli noktalardan bir tanesi de Duşakabin temizliği için kullanacağız temizlik malzemeleridir. Duşakabin temizliği için özel olarak üretilen temizlik malzemeleri bulunmaktadır. Bu ürünlerin yoğunluğu diğer sabun ve deterjan benzeri ürünlerden daha fazla olduğu için daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Özel üretim duşakabin temizlik malzemelerinin dışında doğal ürünleri kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Bazı marka kireç sökücü ve buna benzer sıvılar temizlik anlamında size iyi sonuç verse de bu ürünler duşakabinlerin musluk bölümü ve camlarına zarar verebilir.

Bu yüzden seçtiğiniz temizlik ürününün kalitesine ve özelliklerine çok dikkat edin. Son olarak da içeriğinde ağır kimyasal maddeler bulunan temizlik malzemeleri sizin ve çevrenizdekilerin sağlığını tehdit edecektir. Ayrıca da eşyalarınıza kalıcı bir şekilde zarar verecektir. Bu yüzden duşakabin temizliği yaparken zarar görmemeniz için özel üretim temizlik malzemelerini ya da doğal temizlik ürünlerini kullanmaya özen gösterin!

Duşakabin Duş Teknesi ve Gider Temizliği

Duşakabinin en çok kirlenen bölümü duş teknesidir şüphesiz! Sabun, şampuan, saç kremi, vücut jeli, saç kalıntıları ve toz parçaları ile duşakabininiz sürekli olarak kirlenip tıkanmaktadır. Bu yüzden tıkanan giderinizi çok sık aralıklarla temizlemeli ve sürekli su akışı sağlayarak duş teknenizin temizliğini koruyabilirsiniz. Duşakabininizde oluşan kötü kokuları engellemek için sirke amanyok ve sodadan oluşturabileceğiniz doğal bir temizlik losyonu kullanabilirsiniz. Ek olarak bu losyon sayesinde duş teknenizi ve fayans yüzeylerinizi küften de koruyabilirsiniz. Temizlenmesi zor olan musluğun duvar ile birleştiği bölümler ve çevre bağlantı noktaları için eski bir diş fırçasından faydalanabilirsiniz.

Özel duşakabin temizlik ürünleri yerine doğal temizlik malzemeleri kullanmak istiyorsanız mutlaka sirkeden faydalanın. Ayrıca, sirke ve karbonat karışımından oluşan temizlik losyonu da hem temizlik hem de mat görünümü gidermede etkili olacaktır. Duşakabin için en önemli noktalardan biri de tekne ve giderin duş aldıktan sonra kuru bir şekilde bırakılmasıdır. Bu önemli alırsanız duşakabin perdesi, fayanslar, camlar çok temiz bir görünüme sahip olur ve hijyen anlamında da korunmuş olursunuz. Kireç ve bakteri oluşumunu engellemek için sık sık duşakabin temizliği yapmanızı öneriyoruz. Bu temizlik işlemini uzun aralıklarla yapmanız durumunda hijyen anlamında sorunlar yaşayabilirsiniz.

Duşakabin Cam Temizliği

Duşakabin temizliğinde yüzey temizleyicileri önemi çok büyük! Bazı yüzey temizleyiciler camlarda çizilmeye neden olabiliyor ve bu da camlarınızın mat ve soluk bir görünüme büründürüyor. Duşakabin camlarınızın mat ve soluk bir görünümde olmaması için özel olarak üretilen deterjan ve kireç sökücüleri tercih etmelisiniz. Cam yüzeyleri temizlik malzemesi ile temizledikten sonra bir sünger aracılığı ile camlarınızı bol su ile durulamayı unutmayın! Durulma işlemi kimyasal maddelerin size olumsuz etki yapmaması ve sağlığınız açısından da kritik önem teşkil ediyor.

Bir duşakabin temizliği tüyosu olarak araba camları için kullanılan yağmur kaydırıcı özel spreyler duşakabin temizliğinde çok işinize yarayabilir. Duşakabin camlarınızı yağmur kaydırıcı özel spreyler ile temizlediğinizde harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Daha önce de altını çizdiğimiz gibi öncelikli olarak sirke ve karbonat karışımı ile oluşturacağınız temizlik losyonu ile duşakabin camlarınızı iyice kuruduktan sonra uygulayacağınız yağmur kaydırıcı spreyler mikrofiber bezler aracılığıyla yedirilerek temizlenmesi, camlarınızda kireç ve su izlerinin oluşmasına engel olmaktadır.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…