Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesi

0
821

Bağcılar kentsel dönüşüm sürecine hızlı bir giriş yaptı. İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Bağcılar kentsel dönüşüm projeleri ile yeniden inşaa ediliyor. Depremde yıkılma riski yüksek çok sayıda binaya ev sahipliği yapan Bağcılar kentsel dönüşüm çalışmaları ile çok daha güvenilir ve modern bir merkez haline getiriliyor.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem riski taşıyan İstanbul’da olası can kayıplarını engellemek için kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, KİPTAŞ işbirliği ile Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nde başlayan Bağcılar kentsel dönüşüm projesi ile 7 blok ve 190 daireden oluşan site tamamen yıkılarak yeniden inşa edilecek. Bölgede meydana gelen depremler ile birlikte büyük ölçüde hasar gören binaların yıkım işlemleri başladı. KİPTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Bağcılar kentsel dönüşüm projesinin tüm İstanbul’a örnek olacağının altı çizildi.

Bağcılar Kentsel Dönüşüm Projesinde %93 Uzlaşma

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, 2017’de “riskli yapı” olarak ilan edilen Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nde yer alan 7 blok ve 190 konuttan oluşan sitede kentsel dönüşüm çalışmaları resmen başladı. KİPTAŞ öncülüğünde “Yerinde Dönüşüm Modeli” ile yıkım işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden inşa edilecek sitede ikamet eden hak sahipleri, KİPTAŞ ile Ocak 2021’den itibaren sözleşme imzalamaya başladı. Proje kapsamaındaki ilk imzalar KİPTAŞ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende atılmıştı. Projede 19 Şubat 2021’de 190 bağımsız bölümden 136 tanesi ile sözleşme imzalanması ile birlikte üçte iki çoğunluk sağlanmıştı.

Temelinde gönüllülük ve uzlaşmanın yer aldığı Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde, şu ana kadar 177 bağımsız bölüm için hak sahipleri ile sözleşme imzalandı. Yüzde 93 oranında uzlaşının sağlanması ile birlikte sitede oturanların tahliye işlemleri tamamlanarak yıkım işlemlerine başlandı. Çevreye zarar vermemek için etrafı çevrilen proje alanında üst güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilen yıkım işlemlerinin çok kısa bir süre içinde sona ermesi planlanıyor. Yıkım ruhsatı sürecinde ise KİPTAŞ, bütün kentsel dönüşüm projelerinde olduğu gibi asbestli malzemelerin yer alıp yer almadığının tespit ve analizlerini yaptı. Bu çalışmaların ardından ise sitede asbestli malzeme bulunmadı.

Projenin Garantörü KİPTAŞ

Yapılan dönüşüm projesi hakkında yapılan değerlendirmelerde, 25-30 yıl önce inşa edilen sitenin, çok büyük ölçüde depremde yıkılma riski taşıdığını vurgulandı. Bağcılar kentsel dönüşüm projesinin tüm İstanbul’a örnek olması gereken önemli bir proje olduğu belirtildi. Yapılan görüşmelerde hak sahipleri ile projenin yapım maliyeti ve inşa edilecek konutların piyasa satış değerleri kararlaştırıldı. Yenileme kesintisinin yüzde 20 olması konusunda uzlaşılırken, hak sahiplerinin yüzde 93’ü ile sözleşme imzalandı. KİPTAŞ süreci organize ederken sistemin de garantörlüğünü üstleniyor.

Bu süreçte KİPTAŞ, vatandaş, müteahhit ve banka arasında tüm tarafların karşısında sorumlu tek kurum olarak öne çıkıyor. Bu garantörlük de süreçlerin daha sağlıklı ilerlemesini, projelerin tamamlanmasını, vatandaşların uygun ödeme koşullarından faydalanmasını sağlıyor.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde kısa süre içinde temel atılacağının altı çizilirken, hak sahiplerinin, sosyal ve çocuk oyun alanları olan, sağlıklı ve güvenli evlerine en kısa sürede kavuşması planlanıyor. Örnek kentsel dönüşüm projeleri ile farklı bölgelerde çalışmalar devam edecek.

Konutlar Güvenli ve Sağlıklı

KİPTAŞ’ın inşaa edeceği yeni projede 4 blok ve 250 konut bulunuyor. Üç girişin bulunacağı kapalı sitede; 164 adet 3+1, 82 adet 2+1 ve 4 adet 1+1 daire olmak üzere toplam 250 adet daire yer alacak. Blokların ortasında yer alan ortak açık meydanda; çocuk oyun, spor ve oturma alanları ile süs havuzu gibi peyzaj öğeleri inşa edilecek. Ek olarak, iki katlı sosyal tesis yapısı da bu alanda yer alacak. Blok altları ve orta avlu altında 2 katlı kapalı otopark bölümleri bulunancak. 201 kapalı ve 49 açık olmak üzere her daireye birer otopark verilmesi planlanıyor.

Yeşilpınar’da Süreç Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda 2017 yılında riskli bölge olarak ilan edilen Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi’ndeki dönüşüm projesinde de çalışmalara devam ediyor. İlgili kamu birimlerinin koordinasyonu ile gerçekleştirilen Yeşilpınar dönüşüm projesi sayesinde hak sahipleri güvenli ve modern konutlarda oturabilecek. KİPTAŞ, riskli yapılarda yaşayanların tahliye edilmesi için kira ve taşınma yardımı yapacak.

Octovan Dünyası Sizi Bekliyor!

Nakliyat hizmeti almak isteyen kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi sunuluyor. Ek hizmet talebi olmadığı durumlarda teklif edilen fiyat kesinlikle değişmiyor. En kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile hizmet alan kişilere ulaştıran Octovan; ev taşımadan şehirlerarası nakliyata, depolama hizmetlerinden evden eve nakliyat hizmetlerine kadar her nakliyat hizmeti için sizin yanınızda!

Sadece alanında en 5 yıl tecrübeli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için taşıma ekiplerine düzenli olarak eğitimler vermektedir. Nakliyat firmalarının yeterliliklerini sürekli olarak takip eden Octovan’da eşya hasar güvencesi de bulunmaktadır.

Taşınma sırasında, öncesinde ya da sonrasında eşyaların hasar görmesi durumunda, nakliyat firması oluşan hasarı aynı gün içinde karşılamaktadır. Taşınma günü yaşanabilecek her türlü sorunun çözümü için müşteri destek hattı ile her zaman hizmet alan kişilerin yanında olan Octovan, en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisi ile sunmaktadır.

Octovan İle Güvenle Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor. Hemen Nakliyat hizmeti almak için tıklayın

Ek olarak, Ortaköy Evden Eve Nakliyat konusu hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…