Asansörsüz Binalarda Taşınma Nasıl olur?

0
1947

Yaşadığınız yerden ayrılıp bir başka bölge ve apartmana taşınmak oldukça yorucu ve yıpratıcı bir süreç şüphesiz! Hem fiziksel hem de psikolojik açıdan bireyleri yıpratan taşınma aşamasında asansörsüz bir binadan taşınmak işleri daha zorlaştıran bir faktör! Özellikle yüksek katlardan taşınırken asansörün olmaması çok büyük bir handikap. Asansör olmayan eski tip binalarda genellikle merdiven alanı da normalden daha dardır. Bu yüzden buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi ağır eşyaların merdivenlerden indirilmesi oldukça zor, yorucu ve tehlikelidir. Fakat asansörsüz bir binada yüksek katlarda oturuyorsanız ya da böyle bir binaya taşınacaksanız telaşlanmanıza gerek yok! Asansörsüz bir binadan taşınmak her ne kadar çok zorlu bir süreç gibi gözükse de alınan ek önlemler ve hizmetlerle çok kısa bir sürede eşyalarınız hasar görmeden ve canınız sıkılmadan kolayca taşınabilmeniz mümkün.

Hangi Ek Hizmetler Alınabilir?

Asansörü bulunmayan bir apartmandan ayrılıyorsanız ya da asansörsüz bir apartmana taşınıyorsanız ve üst katlardaysanız, ilk aklınıza gelecek seçenek asansörlü nakliye aracı olmalıdır. Nakliye asansörleri ile eşyalarınızın hızlı ve kolay bir şekilde taşınmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem eşyalarınızın zarar görmesini engelleyebilir hem de zaman kaybı yaşamazsınız. Asansörlü nakliye araçları sadece asansörü bulunmayan apartmanlardan eşyaların nakledilmesi için kullanılmamaktadır. Bazı apartmanların asansörü olmasına rağmen asansörler çok dar ve kapasitesi sınırlı olabilmektedir. Bu gibi durumlarda ilk tercih olarak en ağır eşyalar merdiven boşluğundan taşınabilir, fakat merdiven genişliğinin de taşıma için yetersiz olması durumunda asansörlü nakliye aracına ihtiyaç duyulur. Öte yandan, apartmanda tek asansörün bulunması durumunda apartman sakinleri taşınma sürecinden olumsuz etkilenebilmektedir. Asansörler apartman sakinlerinin tamamına hizmet verdiği için, uzun süre taşınma için işgal edilmesi rahatsız edici bir durum olarak görülebilmektedir. Bütün bu olumsuzlukları yaşamamak adına alınacak asansörlü nakliye aracı ek hizmeti keyifli bir taşınma süreci yaşamanızı sağlayabilir.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Asansörlü Nakliye Aracı ile Eşya Nasıl Taşınır?

Yüksek katlarda oturuyorsanız ya da asansörü olmayan bir apartmanda üst katlarda bir daireye taşınıyorsanız asansörlü nakliye aracı size büyük bir avantaj sağlıyor. Eşyalarınızın asansörlü nakliye aracı ile taşınmasına karar verdiğinizde, uzman ekip eşyaların en güvenli şekilde hangi boşluktan taşınacağına karar verir. Eşya taşıma boşluğunun yeterli genişlikte olması büyük bir önem taşımaktadır. Eşyaları taşıyacak ekibin rahat bir şekilde hareket edebilmesi ve ev içindeki eşyaların zarar görmemesi için bu önemli bir detaydır. Genellikle asansörlü nakliye aracı için ilk tercih balkon boşluğunu kullanmaktır. Çünkü evlerde çoğunlukla en büyük boş alan balkonlarda bulunmaktadır. Fakat bu aşamada da en önemli noktalardan bir tanesi, balkon kapısının genişliğidir. Eğer bütün eşyalar balkon kapısından sığabilecek genişlikteyse eşyaların tamamı balkondan asansör aracılığıyla araca nakledilir. Bunun dışında bazı evlerin balkonu bulunmuyor ya da balkon olsa da eşya taşımak için çok yetersiz büyüklükte olabiliyor. Balkon yeterli büyüklükte olmasına rağmen balkon kapısının dar olması nedeniyle eşyaların balkondan taşınması imkansız hale dönüşebiliyor. Ancak böyle olumsuz şartlarla karşılaşılması durumunda da asansörlü nakliye aracı ile taşıma yapabilmek mümkün tabii ki. Eşyaların nakliyesi için balkonun kullanılamaması durumunda binadaki uygun genişlikteki bir pencere sökülerek eşyalarınız bu boşluktan hızlı ve güvenli bir şekilde nakliye aracına taşınır. Eşyaların tamamının araca yüklenmesinin ardından sökülen pencere yerine takılarak nakil işlemi tamamlanmış olur. Octovan taşınma süreci boyunca eşyalarınızı koruma altına alıyor. Size sadece yeni evinize yerleşme heyecanını yaşamak ve stresten uzak bir şekilde taşınma sürecinizi takip etmek kalıyor. Siz de evinizi Octovan garantisi ile taşıyın ve yeni evinizin keyfini sürün!

Asansörlü Nakliye Aracının Avantajları

Taşınmak istediğiniz daire üst katlarda bulunuyorsa asansörlü nakliye aracı bir avantajdan çok ihtiyaç haline dönüşüyor. Apartmanınızda asansör olmasına rağmen asansörlü nakliye aracını tercih edebilirsiniz. Çünkü bazı apartmanların asansörleri oldukça dar oluyor ve eşyalar bu asansöre yerleştirilirken zarar görebiliyor. Öte yandan, asansör apartmanda yaşayanlara da hizmet verdiği için apartman sakinleri uzun süreli asansörün işgal edilmesinden rahatsız olabiliyor. Bu ve benzeri durumlarla karşılaşmamak adına da asansörlü nakliye araçları tercih edilebiliyor. Asansörlü nakliye araçlarının en önemli avantajlarından bir tanesi zaman kaybını önlemek kuşkusuz! Taşınacağınız evden eşyalarınız çok hızlı bir şekilde etrafı rahatsız etmeden nakliye aracına yerleştirilirken, yeni evinize de aynı şekilde çok hızlı bir şekilde nakledilebiliyor. Bu sayede işgücü önemli ölçüde azalırken, siz de yeni evinizin keyfini sürmeye başlıyorsunuz. Asansörlü nakliye aracının bir diğer avantajı da eşyalarınızın taşınma sırasında görebileceği zarar riskini en az seviyeye indirmektir. Çok daha geniş bir alandan eşyalar taşındığı için bu risk de en aza indirgenmiş olmaktadır. Ayrıca, eşyalarınız doğrudan nakil aracından yeni evinize taşınacağı için büyük ölçüde zaman kazanacaksınız. Bu yüzden üst katlardan taşınacaksanız ya da yeni eviniz yüksek katlarda olacaksa, apartmanınızda asansör olsa dahi, asansörlü nakil aracı tercih edebilirsiniz.

Asansörlü Nakliye Aracının Dezavantajları

Her taşınma yönteminde olduğu gibi asansörlü nakliye araçlarının da dezavantajları bulunmaktadır. Asansörlü eşya nakliyesinde en çok dikkat edilmesi gereken nokta güvenlik önlemleridir. Asansörlü taşımacılıkta bakımların zamanında yapılmaması durumunda önemli kazalar yaşanabilmektedir. Asansörde kullanılan halatın kopması durumunda eşyalar büyük ölçüde zarar görürken, taşınma sırasında çevrede bulunanlar için de hayati tehlikeler oluşabilmektedir. Bu yüzden, nakliye işlemi başlamadan önce halat, vinç ve asansör kontrollerinin çok dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir. Dezavantajlardan bir diğeri de ek hizmet için ödenecek ek paradır tabii ki. Ancak alacağınız ek hizmetin size neler katıp sizden neler götüreceğini çok iyi hesaplamanız gerekmektedir.

Octovan Güvencesiyle Kafanız Rahat Olsun!

Nakliyat şikayet sitelerinde birçok kişinin, “Keşke asansörlü nakliye aracı çağırsaydım ve eşyalarım bu şekilde zarar görmeseydi” şeklinde yorumlarına rastlayabilirsiniz. Bu faktörlerden dolayı taşınırken birçok konuda karar vermek oldukça zor. Fakat unutulmaması gereken noktalardan bir tanesi, gerekli güvenlik önlemlerinin alınması durumunda, asansörlü nakliye aracının insan aracılığıyla yapılan nakliyeden çok daha güvenilir olduğudur. Buna en iyi örneklerden bir tanesi şudur: Birçok insan uçağa binmekten korktuğu için otomobil ya da otobüs ile yolculuk yapmayı tercih eder. Ancak uçakla seyahat etmek karayollarında seyahat etmekten 100 kat daha güvenilirdir. Uçakla gideceğiniz yere çok daha hızlı ve yıpranmamış bir şekilde ulaşırken, karayolları ile yapacağınız yolculuk çok daha uzun ve yorucu olacaktır. Uçaklar bakımları düzenli ve düzgün bir şekilde yapıldığı sürece araba ve otobüslerden çok daha güvenli ulaşım araçlarıdır. Bu yüzden, nakliye firmanızı seçerken en önemli faktör en ucuza taşıyan firmayı bulmak değil, en uygun fiyatlı en güvenilir firmayı bulabilmektir. Bu yüzden, Octovan sabit fiyat garantisi, hasar güvencesi ve profesyonel taşıma hizmetleriyle her zaman yanınızda! Siz de taşınmaya karar verdiğinizde bu sorunlarla kafanızı yormayın, bırakın nakliye ile ilgili bütün sorunlarınızı Octovan sizin yerinize düşünsün ve en uygun çözümleri en uygun fiyat garantisiyle ayağınıza getirsin. Octovan ile taşınmak sizin için çileden keyfe dönüşsün!