Adım Adım Evden Eve Nakliyat Planlaması

0
1130
adimadimevdenevenakliyatplanlamasi

Yeni evinize taşınmadan önce plan yaparak tüm taşınma işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte taşınma günü öncesinde gerekli işlemleri tamamlamalı ve anlaşacağınız nakliyat firması ya da platformu ile tüm detayları gözden geçirmelisiniz. Eğer evden eve nakliyat işlemlerinizi Octovan nakliye platformu ile gerçekleştirirseniz bütün bu işlemleri kolayca oturduğunuz yerden gerçekleştirebilirsiniz. Ancak eşyalarınızı toplamak ve yeni evinizde gerekli hazırlıklar için yapmanız gereken bir kaç işlem bulunmaktadır. Bu içeriğimizde sizlere adım adım evden eve nakliyat planlaması nasıl yapılacağını ve bu planlama sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini aktarmaya çalışacağız.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Evden Eve Nakliyat Planlaması

Evden eve nakliyat işlemleri öncesinde yapacağınız planlama ile tüm aşamaları sorunsuz bir şekilde geçirebilirsiniz. Yeni eve taşınma sırasında yaşanılan bir çok sorun, planlı bir taşınma yapılmamasından kaynaklanmaktadır. Bu planlamanın yanı sıra eşyalarınızın doğru bir şekilde kolilenmesi ve paketlenmesi de oldukça önemlidir.

İlginizi çekebilir : Kolileme Nasıl Yapılır ?

Octovan ile nakiyat sürecini kolaylıkla planlayabilir ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Gelin sizinle adım adım nasıl ev taşıma planı yapılacağını ve bu planlama sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceleyelim.

adimadimnakliyeplanlamasi

1- Taşınma Gününü ve Saatini Net Olarak Belirleyin

Tüm işlemlerden önce günü ve saati belirlemek en önemli aşamadır. Diğer bütün aşamaları bu güne ve saate göre belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda günü ve saati belirledikten sonra kolaylıkla Octovan üzerinden randevu alabilir ya da dilerseniz anında kredi kartınız ile ödeme yapabilirsiniz. Böylece o güne kadar hiç bir şekilde taşınma ekibi ile ilgili düşünmeniz gerekmeyecektir.

2- Elektrik, Su ve Doğalgaz Aboneliklerini Taşıyın

Taşınma işlemlerinde öncelikli olarak halledilmesi gereken bir diğer işlem ise mevcut aboneliklerin yeni ev adresine taşınmasıdır. Eğer mevcut bir aboneliğiniz yok ise yeni bir abonelik başvurusu yapmalısınız. Başvuru işlemleri bir kaç gün sürebileceği için bu işlemleri ilk olarak yapmanız gereklidir.
Yardımcı olabilecek içeriklerimiz :

Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?

Ürün İncelemesi | İSKİ Su Açtırma

3 – Eşyalarınız İçin Koli Bulun ve Eşya Listesi Hazırlayın

Yeni eve taşınırken bir çok kişinin karşılaştığı koli bulma sorununa karşı tüm araştırmalarınızı önceden yapmalısınız. Bununla birlikte taşıyacağınız eşyaları bir liste halinde hazırlayarak kolileme işlemine hazır bir hale getirebilirsiniz. Böylece hızlı ve kolay bir şekilde eşyalarınızı kolileyebilirsiniz. Koli bulmak zaman ve araştırma isteyen bir konudur. Evinizin çevresindeki tüm dükkanları gezmeniz gerekebilir. Bundan dolayı eşya toplama gününden önce kolileri bulmalı ve kalitelerini kontrol etmelisiniz. Dilerseniz ücretsiz koli bulabileceğiniz yerleri listelediğimiz içeriğimizi inceleyebilirsiniz :  Rahatlıkla Ücretsiz Taşınma Kolisi Bulabileceğiniz 11 Yer

Eğer kolileme ve paketleme işlemleri ile uğraşmak ve vakit kaybetmek istemiyorsanız, Octovan’ın ek hizmeti olan Kolileme Hizmeti’ni satın alabilir ve oturduğunuz yerden taşınmanın tadını çıkarabilirsiniz. Ek hizmetleri web sitemizden ya da mobil uygulamamızdan yapacağınız Fiyat Hesaplama işlemleri sonucunda isteğinize bağlı olarak ekleyebilirsiniz.

evdenevenakliyatplanlamasikolilemeasamasi

4- Taşıma Öncesi Yeni Ev Temizliği Yapın

Taşınacağınız yeni evi derinlemesine temizlemek, taşınma sonrası işlemlerinizi kolaylaştıracaktır. Kiraladığınız ya da satın aldığınız evler her zaman tam anlamıyla temiz olmayacaktır. Bundan dolayı sorunsuz bir şekilde yeni eve yerleşmek için temizliği önceden yapmak oldukça önemlidir. Bunlara ek olarak seçeceğiniz nakliyat firmasının temiz bir taşıma yapıyor olduğundan emin olmalısınız.
İlginizi çekebilir : Temiz Nakliye Nedir? Nasıl Yapılır? Uzmanından Tavsiyeler

5- Taşınma Günü Çantası Hazırlayın

Evden eve nakliyat işlemlerinin yapılacağı gün oldukça yorucu ya da stresli geçebilir. Bunun gibi durumlara hazırlıklı olmakta fayda vardır. Özellikle taşınma günü çantası hazırlayarak bu durumlarda ihtiyacınız olacak eşyaları ve acil durum eşyalarını içine koymanız önemlidir. Örneğin su, bisküvi gibi kuru yiyecekleri çantanızdan eksik etmeyin. Eğer bir hastalığınız varsa ilaçlarınızı bu çantanın içine yerleştirmelisiniz.

İlginizi çekebilir : İlk Defa Ev Taşıması Yapacaklar İçin Kolay Taşınma Rehberi

nakliyeplanlamasivearastirma

6- Yeni Evinize Taşınmanın Tadını Çıkarın !

Her şeyden önce yeni evinize taşınmanın tadını çıkarmalısınız. Yeni bir yaşam alanında harika anılar biriktirecek ve yepyeni olaylar yaşayacaksınız. Taşınırken bu yeni anılara yelken açmanın heycanını kaybetmeyin. Octovan ile oturduğunuz yerden taşınmanın tadını çıkarın !

İlgili içerik : Ev Taşımak Zor Mudur ? Kolay Biçimde Nasıl Ev Taşınır ?

octovanasorbanner

Bu yazımızda sizlere adım adım evden eve nakliyat planlamasını nasıl yapabileceğinizi ve taşınma sırasında karşılaşabileceğiniz sorunlar ile nasıl başa çıkabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Aklınızdaki soruları ve evden eve nakliyat işlemleri hakkında bilgi almak için bize ulaşabilir, öneri ve görüşlerinizi rahatlıkla ekibimizle paylaşabilirsiniz.