2021’de Ev Satın Almak İçin Yapılması Gerekenler

0
478

2021’de ev satın almak birçok kişinin hayallerini süslüyor. Özellikle evlilik planları yapan çiftlerin akıllarındaki en önemli sorulardan biri olan “ev satın almak için ne yapmalıyız?” sorusunu detaylı bir şekilde mercek altına aldık.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yazımızda, ev satın almak için büyük hayaller kuran kişilerin rüyalarını gerçekleştirmek için yapması gerekenleri listeledik. Eğer siz de hazırsanız ev satın almak için yapılması gerekenler konusunu birlikte incelemeye başlayabiliriz.

Aylık Gider Planlaması

Eğer ev satın almak istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey harcamalarınızı sınırlamak ve tasarruf yapmaktır. Ev satın alabilmek için daha planlı hareket etmek bir zorunluluktur. Aylık gider planlaması yapabilmek için bir harcama yapmanız gerektiği durumlarda gerçekten bu ürün ya da hizmetlere ihtiyacınız olup olmadığını sorgulamanız gerekmektedir. Ek olarak, aylık giderler, abonelikler ve faturalar yeniden gözden geçirilmeli ve ihtiyaç duymadığınız masraflara son verilmelidir. Aylık gider planlaması sayesinde tasarruf sağlanmaya başladıkça her ay sonu hedefinize ulaştığınızda doğru bütçe planlaması ile hayalini kurduğunuz eve bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.

Tasarruf Önlemleri Uygulamak

Nakit olarak ev alacak kadar birikmiş paranız yok ise ve gelirinizi önmeli bir ölçüde artıramıyorsanız harcamalarınızı kontrol altına almak en iyi çözümdür. Aylık bir plan oluştururken sadece gerçek ihtiyaçlar dikkate alınarak hareket edilmesi durumunda büyük harcamalar yapmadan ay sonunu getirebilirsiniz. Bu da birikim yapmak için size büyük fırsat yaratacaktır. Bütçe planlaması yapmak önemli bir adımdır, ancak planlara uymak ve planların dışına çıkmamak oldukça zordur. Ay içinde sıkıntı yaşamamak için yapılabilecek şeylerden bir tanesi tablo oluşturmak ve bir ay boyunca gelir ve giderlerinizi kalem kalem not etmektir. Ay sonu geldiğinde oluşturduğunuz planı dışardan bir göz ile değerlendirin. Gereksiz harcamaları, hangi masrafların daha da azaltılabileceğine, hangi harcamalardan vazgeçebileceğinize veriler ışığında karar vererek doğru doğru tasarruf planları oluşturabilirsiniz.

Kredi Notu Değerlendirmesi

Kredi notunuz riskli grubuna girmemeli. Konut kredisi ile ev alacaksanız kritik konuların başında kredi notu geliyor. Kredi notu hesaplamasında bankalara olan önceki kredilerinin geri ödemesini ve kredi kartı borçlarını düzenli olarak ödeyenler yüksek nota sahip oluyor. Kredi verme aşamasında bankaların alt sınırı bankadan bankaya değişebildiği gibi, konut kredisi almak için kredi notunun yanı sıra kredi miktarı, gelir seviyesi, sigortalılık süresi gibi konular da etkili oluyor.

Kredi Notunu Artırmak

Ev satın almak için yeteri kadar naktiniz yoksa kredi kullanmanız gerekmektedir. Bankalardan yeterli kredi alabilmek için en önemli noktalardan bir tanesi de kredi notudur. Bankalar sadece kredi notu yüksek olan, yani ödemelerini düzenli olarak yapabilen, kişilere konut kredisi vermektedir. Bu neden ile yapılması gereken ilk işlem kredi kartı borçlarını ödemek ve aylık ödemeleri düzenli olarak yapabilmek olmalıdır. Tüm bunlara ek olarak, kullanılmayan kredi kartlarının kapatılması büyük önem taşımaktadır. Konut kredisi ile ev satın almak isteyenlerin mümkün ise hiçbir kimseye kefil olmaması kredi alma aşamasında büyük avantaj sağlamaktadır.

Konut Özelliklerini Belirlemek

Ev satın almak için yapılması gereken en son işlem ise alınacak konutta ihtiyaç duyulan özelliklerin belirlenmesidir. Konut özelliklerine örnek vermek gerekir ise satın alınacak konutun hangi konumda yer aldığı, konutun metrekaresi, oda sayısı, bina yaşı ve benzeri özelliklerdir. Hangi özelliklerin size en uygun olduğuna karar verirseniz ev ararken sadece kriterlerinize uygun evleri inceleyerek zaman kazanabilir ve hayalini kurduğunuz eve çok daha hızlı bir şekilde kavuşabilirsiniz. Bu basit ve etkili adımları uygulayarak 2021’de ev sahibi olabilirsiniz.

İstediğiniz ev için gerekli olan parayı biriktirdikten ve hayalinizdeki evi satın aldıktan sonra tek yapmanız gereken hazırlıklarınızı tamamlayarak yeni evinize taşınmaktır. Taşınma işlemi her zaman zor ve stresli bir süreçtir. Bu zorlu süreçten etkilenmeden sadece yeni evinize odaklanabilmeniz için tek yapmanız gereken sadece profesyonel taşıma ekipleri ile çalışan Octovan’a internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden ulaşmaktır.

Hizmet alan kişilere nakit ya da kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan’da sabit fiyat garantisi bulunmaktadır. Ek hizmet talep edilmemesi durumunda taşınma günü kesinlikle fiyatta değişiklik yapılmamaktadır. Eşya hasar güvencesi ile de fark yaratan Octovan’da eşyaların taşınma esnasında zarar görmesi halinde nakliyat firması aynı gün içinde hasarı karşılamakadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.

Ek olarak, Alsancak Evden Eve Nakliyat başlıklı yazımızı okuyarak Alsancak nakliyat hizmetleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…