2020’de En Çok Satılık Ev Aranan Yerler

0
459

Tüm dünyada derin izler bırakan 2020 yılını geride bıraktık. Peki 2020’de en çok satılık daire aranan yerler neresi oldu? Özellikle koronavirüs pandemi süreci konut ve nakliyat sektörünü önemli ölçüde etkiledi. Bu zorlu süreçte en çok satılık daire ve kiralık daire araması yapılan yerler arasında İstanbul’un Beylikdüzü ve Pendik ilçeleri ile Ankara’nın Çankaya ilçesi zirvede yer aldı.

ev-tasima-fiyatlari-hesaplama

Yazımızda, 2020 yılında en çok satılık ev ve kiralık ev aranan bölgeleri detaylı bir şekilde listeledik. Eğer siz de hazırsanız satılık ev ve kiralık ev konularını birlikte incelemeye başlayabiliriz.

2020’de En Çok Satılık Ev Aranan Yerler

Türkiye genelinde 2020 yılında konut yatırımı yapmak isteyen kişiler sırasıyla en çok Kuşadası, Bodrum, Beylikdüzü, Pendik ve Çankaya ilçelerinde satılık daire bulmak için araması yapmayı tercih etti. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde ilk tercih olarak aileler İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden uzaklaşmayı tercih ederken, rotayı Ege kıyılarına çevirmeyi tercih etti.

Bu neden ile 2020 yılında en çok satılık ev aranan yerler listesinde zirvede Kuşadası ve Bodrum yer aldı. Bu iki merkezi ise İstanbul’un iki uç bölümündeki ilçeleri Beylikdüzü ve Pendik takip etti. Listede üçüncü sırayı ise Ankara’nın ve Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Çankaya aldı.

Bölgelerdeki Ortalama Metrekare Fiyatları

Türkiye’de 2020 yılında en çok satılık daire aranan bölgelerimizde ortalama 100 metrekarelik bir evin metrekare fiyatı Kuşadası’nda 3.486 TL, Bodrum’da 4.781 TL, Beylikdüzü’nde 3.063 TL, Pendik’te 3.597 TL ve Çankaya’da ise 3.337 TL değerine sahip. Listedeki fiyatları incelediğimizde Bodrum ortlama 4.781 TL ile en pahalı bölge olarak öne çıkarken, Pendik 3.597 TL ile ikinci sırayı, Çankaya 3.337 TL ile üçüncü sırayı ve Beylikdüzü de 3.063 TL ile dördüncü sırayı aldı.

En Çok Kiralık Daire Aranan Bölgeler

Türkiye’de ev kiralamak isteyen kişiler 2020 yılında en çok kiralık ev aramasını Beylikdüzü bölgesi için gerçekleştirdi. Türkiye’de pandemi sürecinden en çok etkilenen şehir İstanbul’un Beylikdüzü ilçesini Esenyurt, Çankaya, Pendik ve Bağcılar bölgeleri izledi. Bu istatistiklerde öne çıkan en önemli detaylardan bir tanesi ise yılın en çok kiralık daire araması yapılan ilk 5 ilçesinden sadece bir tanesi başkent Ankara’da yer alırken, İstanbul’un 2020 yılında en çok kiralık daire aranan il olması oldu.

Türkiye’de en çok kiralık daire aranan merkezlerde 100 metrekarelik bir dairenin ortalama kira fiyatları incelendiğinde, İstanbul Beylikdüzü’nde kira ücreti 1.775 TL, Esenyurt’ta 1.743 TL, Ankara’nın Çankaya ilçesinde 1.600 TL, İstanbul Pendik’te 1.265 TL ve İstanbul Bağcılar’da ise 1.645 TL olarak kayıtlara geçti.

En çok kiralık ev aranan bölgeler arasında Beylikdüzü ortalama 1.775 TL ile zirvede yer alırken, Beylikdüzü’nü Esenyurt, Çankaya, Pendik ve Bağcılar takip etti. Bu istatistiklerde öne çıkan bir diğer detay da kiralık ev aranan bölgelerin Çankaya dışında büyük bir çoğunluğunun gelir düzeyi orta alt gelir düzeyine dahil olan ailelerin yaşadığı bölgeler olması oldu.

Evden Eve Nakliyat Hizmeti

Pandemi sürecinden en çok etkilenen sektörlerden biri olan nakliyat sektöründe evden eve nakliyat hizmeti 2020 yılında en çok bu bölgelerde verildi. Bu zorlu süreçte ev taşıma hizmetlerine olan talep azalmış gibi gözükse de özellikle büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyen kişiler evden eve nakliyat hizmeti taleplerinin artmasına neden oldu. Bu süreçte doğru nakliyat firması seçmenin önemi daha fazla anlaşılırken, birçok kişi taşınma işlemleri için profesyonel destek almayı tercih etti.

En kaliteli nakliyat hizmetlerini en uygun fiyat garantisi ile sunan Octovan 2020 yılında en çok tercih edilen ve güvenilen adres oldu. Hizmet almak isteyen kişilere sabit fiyat garantisi ile birlikte nakit ve kredi kartı ile ödeme imkanı sunan Octovan sadece alanında deneyimli profesyonel taşıma ekipleri ile çalışmaktadır. Eşya hasar güvencesi ile eşyalarda oluşan hasarların aynı gün karşılanmasını sağlayan Octovan’da ek olarak müşteri hizmetleri desteği de bulunmaktadır. Müşteri hizmetleri, taşınma esnasında, öncesinde ya da sonrasında yaşanabilecek her türlü sorunda 7/24 destek sunmaktadır.

Eşyaları belirlenen tarih ve saatte istenen noktaya ulaştırma konusunda çok hassas olan Octovan, parça eşya taşıma, ev taşıma, depolama, ofis taşıma, evden eve nakliyat ve şehirlerarası evden eve nakliyat gibi ihtiyaç duyacağınız tüm nakliyat hizmetlerini sunmaktadır.

Octovan İle Kolayca Taşının!

Evden eve taşımada güven en önemli noktalardan bir tanesidir. Bu yüzden en kaliteli hizmeti en uygun fiyat garantisiyle almak sizin de hakkınız. Octovan, profesyonel taşıma ekipleriyle eşyalarınız zarar görmeden hızlı ve güvenli evden eve taşınma fırsatı sunuyor. Octovan, büyük eşyalarınızı (Gardırop, büyük ve geniş koltuk, masa, dolap vb.) söküyor, paketliyor ve yeni evinize kurulumunu yapıyor.

Eşyalarınızı en iyi fiyat garantisi ile taşıyan Octovan, beyaz eşyalarınızı söküyor, paketliyor ve yeni evinizde tesisatları hazırsa çalışır bir şekilde size teslim ediyor. Ek olarak, sizler tarafınızdan kolilenmiş olan ufak tefek mutfak ya da süs eşyalarını yeni evinize yılların verdiği tecrübe ve güvenle taşıyor. Octovan ayrıca, bütün bu hizmetleri sunduğu fiyata dahil olarak teklif ediyor. Taşınmadan önce belirlenen fiyatın dışında kesinlikle ek ücret talep etmiyor.